Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

Ημέρα χαράς και ευλογίας ήταν η χθεσινή, Κυριακή 2 Ιουλίου, για την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής καθώς ο διάκονος π. Αλέξανδρος Γρατσιάς έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης δια των χειρών του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία τελέστηκε στον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη.

Στην ομιλία του προς τον νέο πρεσβύτερο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο κ. Ελπιδοφόρος, αναφέρθηκε στην αξία του ιερατικού λειτουργήματος και τόνισε ότι ύψιστη αποστολή είναι να μεταδίδει τον Λόγο του Θεού αλλά και να τελεί το μυστήριο των μυστηρίων που είναι αυτό της Θείας Ευχαριστίας.

“Ως ιερέας του Υψίστου Θεού, καλείσαι να να θρέψεις τον Λαό του Θεού – όχι με τη γήινη «τροφή που χάνεται, αλλά με την τροφή που μένει στην αιώνια ζωή»”, ανέφερε.

“Ως ιερέας θα κληθείς να ζήσετε αυτή την εμπειρία με τον Λαό του Θεού μέσω της Θείας Λειτουργίας. Ας μην γίνει ποτέ ρουτίνα. Ας μην είναι ποτέ μόνο μια ιεροτελεστία. Ας μην είναι ποτέ μια παράσταση στην οποία παίζετε απλώς έναν ρόλο. Θυμηθείτε τι σας λέω σήμερα. Σε κάθε Λειτουργία, είτε βρίσκεστε σε μια υπέροχη Εκκλησία όπως αυτή, είτε σε ταπεινές περιστάσεις – να τελείς κάθε Λειτουργία: σαν να ήταν η πρώτη σου Λειτουργία, η τελευταία σου Λειτουργία, η μόνη σου Λειτουργία”, προέτρεψε τον νέο πρεσβύτερο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε προς τον π. Αλέξανδρο ότι ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος θα είναι πάντα μαζί του σε κάθε Λειτουργία, καθώς λαμβάνει τη χάρη της Ιεροσύνης στο Ιερό του Προσκύνημα.

Ακολούθησε η χειροτονία όπου όλοι αναφώνησαν το “ΑΞΙΟΣ”.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση, υπό την έντονη πίεση των νομοθετών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/05) την αναστολή της χρηματοδότησης της EcoHealth Alliance,...

ΕΛΛΑΔΑ

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» φέρεται να δήλωσε ο 50χρονος που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στη μέση του δρόμου...