Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν» το Ethereum και πήραν 25 εκατ. δολάρια σε λίγα δευτερόλεπτα

Δύο άνδρες ηλικίας 24 και 28 χρονών συνελήφθησαν στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, την περασμένη Τρίτη (14/5) κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση που φτάνει περίπου τα 25 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο αδέλφια με σπουδές μαθηματικών και πληροφορικής στο ΜΙΤ, έσπασαν για πρώτη φορά την τεχνολογία blockchain στην οποία στηρίζεται το Ethereum, κι έτσι έβγαλαν «μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» το ποσό σε κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί εισαγγελείς, τα αδέρφια ονόματι Anton Peraire-Bueno και James Peraire-Bueno χρησιμοποίησαν όσα έμαθαν στις σπουδές στο διάσημο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ώστε να εκμεταλλευτούν «την ίδια την ακεραιότητα του blockchain του Ethereum ούτως ώστε να αποκτήσουν με δόλο» τα κεφάλαια, σε «μία πρώτη στο είδος της ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος».

Όπως επισημαίνεται, οι εν λόγω «σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» την επίθεση, ξεκινώντας κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2022, δημιουργώντας συγκεκριμένο σχέδιο.

Εκμεταλλεύτηκαν, ακόμη, μια ευπάθεια στον κώδικα του Etherum, η οποία έκτοτε έχει επιδιορθωθεί. «Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους».

Πάντως, εφόσον τελικά καταδικαστούν, τα αδέρφια Peraire-Bueno θα κληθούν για έως και 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κάθε μία από τις συνολικά τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με αφορμή την υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2024, ο Νικόλας Φαραντούρης βρέθηκε καλεσμένος της Αθηναϊδας Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά»...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

LIFESTYLE

“Είναι καλλονός. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες, ούτε δημοσιεύματα” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, Για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με...

ΕΛΛΑΔΑ

Τον τελικό του Conference League και τη θριαμβευτική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φιορεντίνα, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα και με τελικό σκορ 1-0 , κλήθηκε να...