Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καρδίτσα, Λάρισα, Ελασσόνα, Καρπενήσι γέμισαν ποδήλατα στο πέρασμα του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

Τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece συνεχίζουν μαζί με το λαμπερό πελοτόν τις εκδηλώσεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι πλατείες των πόλεων που συμμετέχουν στον Γύρο γεμίζουν από κόσμο που έρχεται σε επαφή με το ποδήλατο, την οδική ασφάλεια και την αγάπη για το περιβάλλον.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, οι Παράλληλες Δράσεις ταξίδεψαν το διήμερο 16&17 Μαΐου 2024, στην Ελασσόνα, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης & στο Πάρκο Λαού, στη Λάρισα στο Άλσος Μεζούρλο, στην Καρδίτσα στο Αθλητικό Πάρκο του Δημοτικού Σταδίου και στη κεντρική πλατεία του Καρπενησίου.

Τα χαμόγελα των παιδιών και η μεγάλη συμμετοχή τους στις Παράλληλες Δράσεις δεν επηρεάστηκαν ούτε από τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Τα παιδικά χαμόγελα, ο ενθουσιασμός και τα πολύχρωμα ποδήλατα έστειλαν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για ένα μέλλον που θα κυριαρχεί η αγάπη για το περιβάλλον και η βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Στις Παράλληλές Δράσεις τα παιδιά διέσχισαν την πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας HERO 2030 skills track, αφιερωμένη αποκλειστικά στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Διαγωνίστηκαν στο επιδαπέδιο ποδηλατικό φιδάκι «Από το σπίτι στο Σχολείο», ενθουσιάστηκαν με το ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού «Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν», κόσμησαν τις πλατείες με τις υπέροχες ζωγραφιές τους με θέμα την αγάπη τους για το ποδήλατο, ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ασφαλή μετακίνηση κέρδισαν υπέροχα δώρα μετά από κληρώσεις.

Ξεχωριστή παρουσία στις Παράλληλες Δράσεις είχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τους Εθελοντές Σαμαρείτες, που παρουσίασαν τις πρώτες βοήθειες και τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε ώς ποδηλάτες σε περιστατικά πτώσης και τραυματισμών.

Στο Καρπενήσι εκατοντάδες παιδιά, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και ζωγράφισαν μεγάλες καρδιές με το «30χλμ» στο εσωτερικό τους, μεταφέροντας ένα μήνυμα αγάπης για την βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα. Μαζί τους συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς.

Στην Καρδίτσα, ο δήμαρχος Βάσιλης Τσιάκος προχώρησε με την ομάδα των Παράλληλων Δράσεων σε δενδροφύτευση στο Αθλητικό Πάρκο της πόλης, σε μια συμβολική κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην Ελασσόνα υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, o Δήμαρχος Νίκος Γάτσας και οι συνεργάτες του είχαν σχεδιασει και υλοποίησαν εξαιρετικές πρωτοβουλίες από πριν την έναρξη του αθλητικού γεγονότος!

Χαρακτηριστικά τα πανό που δημιούργησαν με δικές τους ζωγραφιές εμπνευσμένες από τον Γύρο οι μαθητές του Δήμου.

Στο επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων βρίσκεται το ΔΕΗ e-bike Festival το μεγαλύτερο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα, που απευθύνεται σε όλους, δίνοντας τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμών σε μια σειρά από διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων του Γύρου:

ΔΕΗ e-bike Festival:

18/5 & 19/5 Αθήνα (Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη, Ζάππειο ): 11:00 – 19:00

HERO 2030 skills track, «Από το σπίτι στο Σχολείο», «Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν»,

«Ποδηλατώ με ασφάλεια στην πόλη μου», «Ζωγραφίζω το ποδήλατο και την πόλη μου»,

«Μαθαίνω για τις Πρώτες βοήθειες», «Συντηρώ σωστά το ποδήλατό μου»:

18/5 Σπερχειάδα (Πλατεία Ηγουμένου Γερμανού Δημάκου): 10:00- 13:00

18/5 Λαμία (Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής) : 12:00 – 14:00

18/5 Λιβαδειά (Πλατεία Δημαρχείου): 14:30-16:30

18/5 Θήβα (Κεντρική πλατεία Επαμεινώνδα): 15:30-17:30

18/5 Χαλκίδα (Κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου): 10:00- 19:00

18/5 Αθήνα (Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη, Ζάππειο ): 11:00 – 19:00

19/5 Αθήνα (Πλατεία Αγάλματος Καραϊσκάκη, Ζάππειο) 11:00 – 19:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με αφορμή την υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2024, ο Νικόλας Φαραντούρης βρέθηκε καλεσμένος της Αθηναϊδας Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά»...

LIFESTYLE

“Είναι καλλονός. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες, ούτε δημοσιεύματα” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, Για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Renault Group έχει θέσει ένα ρεαλιστικό όραμα για την τεχνολογία, βασισμένο στην αρχή ότι αυτή έχει αξία μόνο εάν είναι κοινόχρηστη, οικονομικά προσβάσιμη...