Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Οι γονείς της Σάνι Λουκ περιγράφουν τη στιγμή που είδαν τη νεκρή κόρη τους (βίντεο)

Οι γονείς της Σάνι Λουκ, της 23χρονης tattoo-artist που σκότωσαν μέλη της Χαμάς και περιέφεραν το άψυχο σώμα της, ημίγυμνο στη Γάζα σαν τρόπαιο, περιέγραψαν πώς ταυτοποίησαν τη σορό της κόρης τους εφτά μήνες μετά την δολοφονία της και λίγες ώρες αφότου βρέθηκαν τα λείψανά της στη Ράφα από Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Το σώμα της τώρα είναι ολόκληρο και όμορφο και μοιάζει σαν να είναι ζωντανή, είπε ο πατέρας της Nissim Louk μιλώντας στην Post Friday, εξηγώντας ότι η κατάσταση της σορού της ήταν «ένα θαύμα».

«Νομίζω ότι ήταν μέσα σε ένα από τα τούνελ που ήταν πάρα πολύ κρύα και γιαυτό το σώμα της είναι ολόκληρο και όμορφο και το δέρμα της έχει ακόμα το ίδιο χρώμα, ακόμα μπορείς να δεις τα τατουάζ της, είναι απίστευτο», είπε.

Οι γονείς της 23χρονης δήλωσαν ανακουφισμένοι για το γεγονός ότι τα λείψανα της κόρης τους είναι στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με τη σφαγή στο φεστιβάλ Σούπερ Νόβα, το οποίο η Σάνι Λουκ είχε επισκεφθεί.

«Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι το σώμα της Σάνι βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ και μπορούμε να την θάψουμε σωστά», είπε η μητέρα της Ρικάρντα Λουκ. Μάλιστα σημείωσε ότι βρίσκονταν στη διαδικασία να φτιάξουν ένα άγαλμα στη μνήμη της κοπέλας, όταν έμαθαν ότι επιστρέφει στο σπίτι της. «Για να νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε, είναι χαρούμενη που επέστρεψε στο Ισραήλ και κλείνει ο κύκλος».

Το άψυχο σώμα της περιφερόταν ως τρόπαιο σε όλη τη Γάζα
Η Σάνι Λουκ απήχθη από μέλη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από το φεστιβάλ Σούπερ Νόβα, ενώ το άψυχο σώμα της, ημίγυμνο, περιφερόταν στην καρότσα ενός ημιφορτηγού σε όλη τη Γάζα από στρατιώτες της παλαιστινιακής οργάνωσης, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να σοκάρουν.

«Είμαστε τυχεροί που οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Μία από αυτές είναι πολύ σκληρή. Είμαι χαρούμενος που η κόρη μου Σάνι συνδέεται με την φωτογραφία γιατί δείχνει από τη μία το φως, τη Σάνι και από την άλλη τους άνδρες της Χαμάς, το σκοτάδι», είπε ο μπαμπάς της δηλώνοντας χαρούμενος «που έχω ένα τέτοιο παιδί».

Η μητέρα της δήλωσε ότι ο θάνατός της Σάνι έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο, ότι «οι άνθρωποι ξυπνάνε και βλέπουν τι γίνεται εδώ πέρα, τόσοι αθώοι, τόσοι νέοι άνθρωποι που απλά γιόρταζαν την ειρήνη και τη μουσική και σφαγιάστηκαν με τέτοιο τρόπο που καμία άλλη χώρα δεν θα το δεχόταν»

Ακόμα και μετά τον θάνατό της η 23χρονη Ισραλινή συνεχίζει να εμπνέει τους στρατιώτες του ισραηλινού στρατού στην πρώτη γραμμή, να συνεχίσουν να μάχονται.

«Ένας στρατιώτης μου είπε ότι πήγε στη Γάζα για να πολεμήσει αφότου είδε την φωτογραφία της κόρης μου γιατί δεν μπορούσε να το δεχτεί» περιέγραψε ο πατέρας της κοπέλας. «Μου είπε, πολεμάω και σκέφτομαι πάντα αυτό που συνέβη στην κόρη σου».

Το Ισραήλ εκτιμά ότι περίπου 100 όμηροι παραμένουν στη Γάζα, μαζί με τις σορούς ακόμα 30 ατόμων περίπου.

Σε ανάρτηση στο Χ την Παρασκευή, ανακοινώνοντας την επιστροφή τριών πρώην ομήρων της Χαμάς που δολοφονήθηκαν από την οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων της Σάνι, της Αμίτ Μπουσκίλα και του Γιτζάκ Γκελερντέρ οι IDF δήλωσαν: «Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Με αφορμή την υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 2024, ο Νικόλας Φαραντούρης βρέθηκε καλεσμένος της Αθηναϊδας Νέγκα στο πλατό της εκπομπής «Καλύτερα αργά»...

LIFESTYLE

“Είναι καλλονός. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες, ούτε δημοσιεύματα” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, Για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Renault Group έχει θέσει ένα ρεαλιστικό όραμα για την τεχνολογία, βασισμένο στην αρχή ότι αυτή έχει αξία μόνο εάν είναι κοινόχρηστη, οικονομικά προσβάσιμη...