Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Σταματά προσωρινά το ποδόσφαιρο ο Ολλανδός Ντοστ λόγω μυοκαρδίτιδας – «Δεν έχει καμία σχέση με τους εμβολιασμούς»

Σόκαρε την αθλητική κοινή γνώμη ο 34χρονος Ολλανδός Μπας Ντοστ, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του, της Ναϊμέγκεν, με την Άλκμααρ και χρειάστηκε να του γίνει ανάνηψη στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε οι γιατροί ανακάλυψαν ότι πάσχει από φλεγμονή στον καρδιακό μυ (μυοκαρδίτιδα). Νοσηλεύεται ακόμη σε Νοσοκομείο μέχρι να γίνει τελείως καλά, αλλά επέλεξε να παραμείνει για ένα διάστημα μακριά από το ποδόσφαιρο. Θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες ξεκουραζόμενος με την οικογένειά του, πριν αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο 34χρονος Ολλανδός έκανε μια αναλυτική δήλωση για την περιπέτεια της υγείας του στην οποία επιβεβαιώνει το πρόβλημα που έχει:

“Έμαθα τώρα από τον καρδιολόγο μου τι προκάλεσε αυτό που μου συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα AZ – NEC στο Άλκμααρ”, έγραψε ο 34χρονος επιθετικός. ‘Έκανα πολλές εξετάσεις τις τελευταίες ημέρες και έδειξαν ότι έχω φλεγμονή του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα). Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας καρδιακός μυς παθαίνει αυτό και οι συνέπειες μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές, αλλά ήμουν τυχερός που κατάφερα να αναζωογονηθώ επιτυχώς στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ευγνώμων είμαι στους γιατρούς της Ναϊμέγκεν και της Άλκμααρ για την κατάλληλη δράση τους εκεί στο γήπεδο”.

‘Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εξετάσεις και στη συνέχεια θα πάω σπίτι μου και θα πρέπει να ξεκουραστώ για να αναρρώσω πλήρως από αυτό. Μόνο μετά από αυτό θα έχω περισσότερη εικόνα για το μέλλον μου και από εκεί και πέρα θα μπορώ να μοιραστώ περισσότερα για αυτό. Προς το παρόν, κάνω ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και θα περάσω το επόμενο διάστημα με την οικογένειά μου. Ελπίζω όλοι να το σεβαστούν αυτό. Θα αναφερθώ ξανά στο στάδιο Goffert τους επόμενους μήνες. Τότε θα πω και την ιστορία μου κάποια στιγμή, κυρίως για να βοηθήσω τον κόσμο του αθλητισμού και να μάθω από αυτό που μου συνέβη και εξαιτίας του οποίου μπορώ ακόμα να το διηγηθώ”.

“Απευθύνθηκα στο προσωπικό μας και στους συμπαίκτες μου στο γεύμα χθες το απόγευμα. Χάρηκα που τους είδα και τους μίλησα ξανά. Τους εξήγησα τι μου συνέβη, τι το προκάλεσε και πώς φαίνεται η επόμενη περίοδος για μένα. Θα ήθελα να τονίσω ότι η φλεγμονή μου δεν έχει καμία σχέση με τους εμβολιασμούς. Τους είπα ότι είμαι σίγουρος για την ανάρρωσή μου και ότι θα αναρρώσω. Ελπίζω να μπορούν τώρα να επικεντρωθούν και πάλι στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να επικεντρωθούν στους σημερινούς και κυριακάτικους αγώνες, με τη Roda JC και την FC Volendam. Εγώ θα παρακολουθήσω αυτούς τους αγώνες μπροστά στην τηλεόραση και θα ενθαρρύνω τους συναδέλφους μου”.

‘Όλοι γνωρίζουν ότι θα μου λείψει το παιχνίδι. Πρώτα απ’ όλα τους συναδέλφους μου, αλλά και τους οπαδούς, τις προπονήσεις και την ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Μπορώ να το απολαύσω αυτό πάρα πολύ. Τώρα, όμως, είναι καιρός να κοιτάξω τον εαυτό μου και να ξεκουραστώ. Δεν υπολογίζω σε τίποτα για λίγο καιρό, παρά μόνο στην ανάρρωσή μου εν μέσω της οικογένειας και των συγγενών μου”.

‘Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, από την Ολλανδία και το εξωτερικό. Μου δώσατε τόση μεγάλη προσοχή. Αυτό έχει συγκινήσει και έχει στηρίξει εμένα και την οικογένειά μου’.

Πηγή: The Sun
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες των ευρωεκλογών υπογραμμίζοντας ότι καθορίζουν κρίσιμους συσχετισμούς απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δηλώνει αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει τον στόχο να είναι η ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση και ασκεί σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για το θέμα της ακρίβειας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει θράσος να λέει πάμε πιο κοντά Ευρώπη μα μας πήγε σε περαιτέρω απόκλιση...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Ζάκι επιβεβαίωσ ότι η τρέχουσα κατάσταση αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία «για την υποστήριξη και τη διατήρηση της...

LIFESTYLE

Καλεσμένος του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε ο Δημήτρης Λάλος μαζί με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές του Σασμού, τη νύχτα της Πέμπτης, στο νέο επεισόδιο της...

ΕΛΛΑΔΑ

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Άνδρος στον κατάλογο με τα προτεινόμενα νησιά για διακοπές με θεματικές εμπειρίες και χωρίς κοσμοσυρροή στην Ελλάδα, σύμφωνα με...