Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Σκαφτούρος: Σε 35 δευτερόλεπτα γάζωσαν τον… Θείο Τζο «ενοικιαζόμενοι εκτελεστές»

Γιάννης Σκαφτούρος: Συμβόλαιο θανάτου διάρκειας 30-35 δευτερολέπτων. Τόσο διήρκεσε η φάση της εκτέλεσης του «Θείου Τζο», του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι τρεις εκτελεστές φορούσαν γάντια και κουκούλες full face, όταν εισέβαλαν στην αυλή του σπιτιού. Οι δύο κρατούσαν πολεμικά καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Ο πρώτος εκτελεστής με το καλάσνικοφ προσέγγισε το κιόσκι και φώναξε: «Πέστε όλοι κάτω». Δείγμα της θέλησής του να σκοτώσει το στόχο του χωρίς παράπλευρες απώλειες. Στη συνέχεια πυροβόλησε τουλάχιστον 15 φορές εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου από κοντινή απόσταση. Ο δεύτερος συνεργός του με το καλάσνικοφ τον κάλυπτε ως υποστήριξη, αν κάποιος από τους παρευρισκομένους αντιδρούσε ή έβγαζε όπλο εναντίον τους. Ο τρίτος με το πιστόλι των 9ΜΜ φαίνεται να έχει ρίξει «χαριστικές βολές» στο θύμα, καθώς βρέθηκαν κάλυκες του συγκεκριμένου διαμετρήματος κοντά στο θύμα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για εγχώριο ή αλλοδαπό «γραφείο ενοικιάσεως εκτελεστών», παρότι διακρίνουν κάποιες… αστοχίες στη δράση τους. Για παράδειγμα, τη μοτοσικλέτα που υπέστη μηχανική βλάβη και την αποτυχημένη προσπάθειά τους να πάρουν το όχημα διερχόμενου.

Οι δύο εκδοχές

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι τουλάχιστον τρεις δολοφόνοι είχαν κάνει «σταθερά» βήματα και ψύχραιμες κινήσεις κατά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Ωστόσο, η μοτοσικλέτα έχει κλαπεί το… 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν πως είτε η «εκτέλεση» είχε αποφασιστεί από τότε είτε τα «γραφεία ενοικιαζόμενων εκτελεστών» ή οι εγκληματικές φατρίες έχουν αποθηκευμένα οχήματα για την εκδήλωση δολοφονικών επιθέσεων. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθεί για τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων των δραστών. Οι τραυματισμοί του συμπέθερου και της κόρης του θύματος προήλθαν, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είτε από τις βολίδες που διαπέρασαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, δηλαδή τα διαμπερή τραύματα, είτε από εποστρακισμούς. Η 22χρονη κόρη του είχε τρώση σε μέρος του εντέρου και της σπλήνας και η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Επίδειξη δύναμης

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση και με τα δρώμενα της Greek Mafia τα τελευταία χρόνια αναφέρουν πως οι «εντολείς» του συμβολαίου θανάτου προέβησαν σε μία ακόμη μηνυματική επίδειξη δύναμης προς όλα τα ανερχόμενα εγκληματικά «υποκαταστήματα» που σηκώνουν… κεφάλι. Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν οι εντολές των ηθικών αυτουργών προς τους εκτελεστές να είχαν και την «επισήμανση» εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου μέσα στο σπίτι του θύματος και όχι έξω από αυτό, που θα μπορούσαν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος μετά τη δολοφονία του φίλου και «συνδαιτυμόνα» του Βασίλη Στεφανάκου τον Ιανουάριο του 2018 είχε εκμυστηρευθεί τους φόβους εξόντωσης και του ίδιου. Γι’ αυτόν το λόγο μετά την αποφυλάκισή του, λίγους μήνες αργότερα, λάμβανε ισχυρά μέτρα ασφάλειας. Μάλιστα 5 μήνες μετά την εκτέλεση του φίλου του είχε δεχθεί και εκείνος δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές από την αλβανική Μαφία.

Τρία ενδεχόμενα

Στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξετάζοντας τα κίνητρα της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου και τα εγκληματικά συνδικάτα από τα οποία μπορεί να προέρχεται, έχουν καταλήξει σε τρία ενδεχόμενα. Εξετάζουν αν το συμβόλαιο θανάτου προέρχεται από προστριβές που σχετίζονται με τις πρόσφατες δραστηριότητες του «Θείου Τζο», όπως τον αποκαλούσαν. Αν είχε ενοχλήσει δηλαδή άλλα εγκληματικά συνδικάτα που αποφάσισαν να τον εξοντώσουν, καθώς ήταν εμπόδιο στα παράνομα συμφέροντά τους.

Το δεύτερο ενδεχόμενο που ερευνούν είναι η απόφαση εξόντωσής του να προέρχεται από ένα νέο «εγκληματικό στρατηγείο» που ξεκαθαρίζει θανατηφόρα την… παλιά γενιά, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της Greek Mafia, αλλά και να αποφύγει τη δική του εξόντωση από τα «βαρίδια» του παρελθόντος.

Μίσος

Η δολοφονική επίθεση έδειχνε το μίσος των εντολέων, την αδιαφορία για παράπλευρες απώλειες και την αποστολή «μηνύματος» προς άλλα αντίπαλα εγκληματικά δίκτυα.

Eνα τρίτο ενδεχόμενο είναι η δολοφονία να συνδέεται με την προηγούμενη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν μαχαιρώθηκε στο πόδι από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι ή «Κλόντι». Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο «Θείος Τζο» να είχε έρθει σε «αντιπαράθεση» με μέλη της aλβανικής Μαφίας, διαχειριστές «γραφείων ενοικιαζόμενων εκτελεστών», κάτι που ενδεχομένως να προκάλεσε τόσο την επίθεση του 2018 όσο και τη χθεσινή εκτέλεση.

Oπως και να έχει, οι αξιωματικοί θεωρούν ότι η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου προστίθεται στα 23 συμβόλαια θανάτου, που έχουν εκτελεστεί την τελευταία τετραετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας προγραμματίζει για σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 10:00 με 15:00 και συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας για την Αττική και...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία, Κρίστοφερ Χιλ, μίλησε για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, όπου ένας από τους όρους είναι και η...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση και σε όσους λαμβάνουν προσυνταξιοδοτική παροχή προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέφυγε να σχολιάσει τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του γιου του, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή –...