Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Η αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα (05/05) με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για βροχές.

Ειδικότερα, βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, ενώ με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, τη Μεγάλη Πέμπτη (02/05) η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να υποχωρήσει, για να ανέβει ξανά την Κυριακή του Πάσχα.

Πέρα από τις βροχές κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι και η συννεφιά.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Κυριακή του Πάσχα οι βροχές θα είναι τοπικές και θα σημειωθούν το πρωί στο Αιγαίο και το μεσημέρι στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ έχει εξής:

Μεγάλη Πέμπτη
Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Παρασκευή
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Μεγάλο Σάββατο
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Κυριακή του Πάσχα
Στην ηπειρωτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το πρωί στο νότιο Αιγαίο όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός μίλησε για τον διαλογισμό και αποκάλυψε πόσο «βαριά» της έπεσε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε η Hyundai Motorsport διευρύνοντας παράλληλα το προβάδισμα της και στο πρωτάθλημα οδηγών μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Πορτογαλίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ρωσική οικονομία φάνηκε περισσότερο ανθεκτική απ’ ό,τι προβλεπόταν και θα συνεχίσει φέτος να αναπτύσσεται παρά τις δυτικές κυρώσεις, ενώ ο πόλεμος στη Γάζα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι ενέσεις  απώλειας βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων  κατά 20% σύμφωνα με μελέτη, με τους γιατρούς να ζητούν να συνταγογραφούνται όπως οι στατίνες . Διαπιστώθηκε...