Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB: Σαρωτική πρωτιά τις ΝΔ στις ευρωεκλογές – Πώς είδαν οι Έλληνες τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Επτά κόμματα δείχνουν να εκλέγουν ευρωβουλευτή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του OPEN.

Στην εκτίμηση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 14%. Η Ελληνική Λύση «ακουμπά» το διψήφιο ποσοστό φτάνοντας στο 9,9%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%, ενώ σημαντική αύξηση δίνει η Νέα Αριστερά στο 3,8%. Η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να είναι το τελευταίο κόμμα που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή με 3,4%. Η Νίκη βρίσκεται στο 2,9%, η Φωνή Λογικής στο 2,8%, οι Δημοκράτες στο 2,4% και το ΜέΡΑ25 στο 2,2%.

Πώς κατανέμονται οι έδρες

Με τα αποτελέσματα αυτά η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 8 έδρες στην Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3, το ΚΚΕ 2, όπως και η Ελληνική Λύση. Από έναν ευρωβουλευτή εξασφαλίζουν Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους ερωτηθέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 27,8% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,8%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,7%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,3% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας 3,2%.

Πώς αξιολογούν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Όσον αφορά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντηση με τον Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν, το 55,6% των ερωτηθέντων βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά το γεγονός, ενώ το 32,9% αποτιμάει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη συνάντηση.

Τι λένε για τη συγκέντρωση Ράμα

Όσον αφορά την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα, το 30% των ερωτηθέντων συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί με την ανοιχτή συγκέντρωση με Αλβανούς υπηκόους, ενώ το 57,7% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί. Αναφορικά με την χρονική στιγμή της επίσκεψης Ράμα, το 26,1% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνει τώρα ή να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον, ενώ το 54,3% θεωρεί ότι δεν έπρεπε να γίνει αν δεν εκληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις σε σχέση με την ελληνική μειονότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες, ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Kuga είναι το μεσαίο SUV που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα προτάσσοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην κατηγορία, μια νέα και άκρως...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota ξεκίνησε τη δοκιμή ενός νέου φορτηγού που κινείται με υδρογόνο μαζί με την Coca-Cola στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εφοδιασμού της εταιρείας αναψυκτικών....

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παρατηρήσεις με το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb οδήγησαν τους επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός γιγάντιου εξωπλανήτη, ενός «σούπερ Δία» σε τροχιά γύρω από ένα κοντινό...