Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Νίσυρο: «Μου έδωσε ναρκωτικά και με κακοποίησε» – Νέα ανατριχιαστική καταγγελία 14χρονου για τον αρχαιοφύλακα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νίσυρο μετά τις 11 νέες καταγγελίες που έχουν κάνει ανήλικοι για τον φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου. «Μου έδωσε ναρκωτικά και με κακοποίησε», εξομολογήθηκε στη μητέρα του ένα 14χρονο αγόρι, το οποίο υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του 62χρονου άνδρα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ασέλγεια σε βάρος του φύλακα του αρχαιολογικού μουσείου στη Νίσυρο. Ενδεικτικό είναι ότι ήρθε κλιμάκιο της Ασφάλειας από την Κω και υπήρχε ουρά από τα παιδιά που ήθελαν να τον καταγγείλουν», δηλώνει η Θεοδοσία Οικονομίδου, δικηγόρος του πατέρα του πρώτου παιδιού που κατήγγειλε τη δράση του αρχαιοφύλακα, πριν από δύο εβδομάδες.

Η ίδια εκπροσωπεί έξι από τα συνολικά 12 παιδιά που φέρεται να έχουν πέσει θύματα του 62χρονου και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που πέρασε ένα 14χρονο αγόρι. «Του έδωσε ναρκωτικά και μετά το κακοποίησε σεξουαλικά. Το ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα. Είναι σαφές ότι μιλάμε για κακουργηματική πράξη. Το παιδί ενημέρωσε τη μητέρα του και εκείνη αμέσως πήγε στον αρχαιοφύλακα για να ζητήσει εξηγήσεις. Από την πλευρά του, ο καταγγελλόμενος της απάντησε ότι, αν βγει κάτι προς τα έξω, τότε εκείνος θα πει ότι ο γιος της είναι ομοφυλόφιλος», δηλώνει στη Realnews η Θ. Οικονομίδου.

«Βιντεοσκοπούσε»

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στον ξενώνα όπου έμενε ο αρχαιοφύλακας υπήρχαν κάμερες, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να κατέγραφε τις πράξεις σε βάρος των αθώων παιδιών. «Ο αρχαιοφύλακας βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με τα νεαρά παιδιά, καθώς στο σπιτάκι όπου έμενε υπήρχαν κάμερες. Τις κάμερες τις βρήκαν, ήταν φανερές…

Τα παιδιά θεωρούσαν ότι πρόκειται για τις κάμερες του μουσείου και δεν έδιναν σημασία. Επίσης, αίσθηση προκαλεί το ότι με προθυμία έδινε τα κλειδιά του ξενώνα σε νεαρά ζευγάρια που ήθελαν να συνευρεθούν ερωτικά. Πολλά παιδιά του νησιού είναι τρομαγμένα, γιατί ανησυχούν μήπως κυκλοφορήσουν οι ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές. Υπάρχει τρόμος στο νησί», προσθέτει η Θ. Οικονομίδου.

Την Παρασκευή, εναντίον του αρχαιοφύλακα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι η προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους, σε συνδυασμό με απόπειρα, καθώς και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελόμενες πράξεις έγιναν από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Σε αυτό το διάστημα, ο 62χρονος προσέγγιζε τους ανηλίκους και με διάφορες προφάσεις τούς προσκαλούσε στον χώρο όπου διέμενε.

Από την πλευρά του, ο 62χρονος, ο οποίος έφυγε από το νησί αμέσως μετά την αρχική καταγγελία εναντίον του, αρνείται όσα του προσάπτουν. Όπως έχει δηλώσει, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, ενώ έχει μιλήσει και για «παγίδα» που του έχουν στήσει, καθώς κάποιοι από τους γονείς των παιδιών έχουν συμμετάσχει σε λαθρανασκαφές.

Μετά την αρχική καταγγελία, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κατηγορουμένου, που βρίσκεται κάτω από το αρχαιολογικό μουσείο. Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε το καταγραφικό με το βιντεοληπτικό υλικό από τον χώρο του μουσείου, το οποίο εξετάζουν οι Αρχές και αναμένεται να ρίξει φως στην ύποπτη δράση του αρχαιοφύλακα.

Απέλαση

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας, αλβανικής καταγωγής, που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα για ασέλγεια σε βάρος του 12χρονου παιδιού του, κινδυνεύει με απέλαση, καθώς δεν διαθέτει όλα τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», όχι μόνο δεν έχει βρεθεί λύση για την παραμονή του στη χώρα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ανέβει στο σύστημα η βεβαίωση της κατάθεσης της αίτησής του για άδεια παραμονής.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του αγοριού επισημαίνει ότι έχει προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, κάνοντας ακόμα και προσφυγή κατά της απέλασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός μίλησε για τον διαλογισμό και αποκάλυψε πόσο «βαριά» της έπεσε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το προβάδισμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε η Hyundai Motorsport διευρύνοντας παράλληλα το προβάδισμα της και στο πρωτάθλημα οδηγών μετά την ολοκλήρωση του Ράλι Πορτογαλίας...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ηγέτης ομάδας των Χούθι, Abdul Malik al-Houthi, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η ομάδα θα στοχεύσει «τα πλοία οποιασδήποτε εταιρείας που σχετίζεται με την...

LIFESTYLE

“Στα χρόνια Γυμνασίου – Λυκείου δεν είχα καμία κλίση και καμία έφεση προς τίποτα, δεν με ενδιέφερε τίποτα” θυμάται ο Αντώνης Κρόμπας. Στο «Γκαράζ»...