Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Ασφυξία» με την αφρικανική σκόνη – Έρχεται ακραία άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Σήμερα αναμένεται να έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η αφρικανική σκόνη από τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα παραμείνει σε μεγάλες ποσότητες στην ατμόσφαιρα.

Γενικά η μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, μέχρι το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στη συνέχεια θα διαλυθούν. Ωστόσο η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη νωρίς το πρωί και θα δημιουργηθούν ομίχλες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε όλη τη χώρα, υπερβαίνοντας τα κανονικά για την εποχή κατά 6 – 7 βαθμούς. Θα φτάσει το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια έως 24 – 25 βαθμούς και 26 – 27 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 – 4, το βράδυ 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς 2 – 3 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους σε παρόμοιες ασθενείς εντάσεις.

Στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις το πρωί και το βράδυ, και αίθριος καιρό ενδιάμεσα μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς 2 – 3 μποφόρ, μεταβλητοί, και θα στραφούν σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα αναμένονται τοπική συννεφιά το πρωί και εκ νέου το βράδυ, αφήνοντας την πόλη με περισσότερο ήλιο το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 23 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια κοινοβουλευτική έδρα στη βόρεια Αγγλία σήμερα (3/5/24), προκαλώντας βαριές απώλειες για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και σηματοδοτώντας την...