Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: 15μελής η Επιτροπή στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Στο μπλόκο της Καρδίτσας ο Στ. Κασσελάκης

Τη σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη, αποφάσισε η παναγορτική συνεδρίαση των αγροτών σε τετράωρη συνεδρίαση στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης . Η Επιτροπή θα είναι 15μελής, έξι μέλη από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά κι ένας από την Πελοππόνησο. Οι αγρότες δηλώνουν ότι όλα τα αιτήματά τους θα τεθούν στην ατζέντα της συνάντησης.

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, ενώ ήδη απέστειλαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών. Στο μπλόκο της Καρδίτσας μετέβη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν το τελωνείο Νίκης, στη Φλώρινα ως συμβολική διαμαρτυρία διάρκειας 4 ωρών που θα ισχύει μόνο για φορτηγά με εμπορεύματα και όχι για ΙΧ.

Λ. Αυγενάκης: Ευχαριστώ για τον χρήσιμο διάλογο

Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης,  συνομίλησε με τους αγρότες και έδωσε διευκρινίσεις για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

«Είδα πολλά νέα παιδιά και είναι ευχάριστο που οι νέοι ασχολούνται με τη γη. Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός δίνει λύσεις με αξιοπιστία και μεθοδικότητα. Ευχαριστώ για τον χρήσιμο και ουσιαστικό διάλογο», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Είναι πολύ σεβαστά τα αιτήματα των αγροτών και έχουμε δείξει στην πράξη ότι ικανοποιούμε τα περισσότερα εξ αυτών γιατί και εκείνοι περνάνε δύσκολη περίοδο αλλά είναι και τα αιτήματα άλλων επαγγελματικών ομάδων», τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης .

Τι δήλωσαν αγρότες

«Εμείς αυτό που ζητάμε είναι αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και 7 λεπτά την κιλοβατώρα στο ρεύμα. 1 Η ακρίβεια δεν μας αφήνει να καλλιεργήσουμε, ερχόμαστε ίσα βάρκα, ίσα γιαλό», δήλωσε ο Λουκάς Βούλγαρης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κάστρου Βοιωτίας.

«Αυτό που ζητάμε είναι πραγματικές λύσεις, όχ επιδερμικές. Το μόνο που κάνουν είναι να αναλύουμε τι πήραμε τι δεν πήραμε. Ζητάμε βιωσιμότητα», είπε ο Δημήτρης Παραπάτης– Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Κάστρου Βοιωτίας .

Κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στο μπλόκο της Καρδίτσας θα βρεθεί το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οι περισσότεροι ευρωπαίοι αγρότες έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, άρα υπάρχει αθέμιτος  ανταγωνισμός  αν δεν το λάβουν και οι Έλληνες αγρότες», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο ERTNEWS (εκπομπή «Συνδέσεις»)

«Οι ενεργειακές κοινότητες έπρεπε να έχουν γίνει για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Δεν λέω για το αυτονόητο για μείωση του κόστους παραγωγής», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας.

Από την Καρδίτσα, χθες όπου ολοκληρώθηκε η περιοδεία του στα μπλόκα των αγροτών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στήριξε για ακόμα μία φορά των αγώνα των αγροτών.
«Να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη την έχετε στριμώξει εσείς με τον αγώνα σας την αποφασιστικότητα σας και την ενότητα σας και τον συντονισμό σε όλη τη χώρα που παίζεται σημαντικό ρόλο και τα μπλόκα της Θεσσαλίας και ειδικά της Καρδίτσας», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τους αγρότες να διαφυλάξουν την ενότητα ως Κόρη οφθαλμού.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

LIFESTYLE

«Θέλω να έχω ανθρώπους δίπλα μου που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω», λέει η Λένα Δροσάκη. Καλεσμένη στο πλατό...