Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Βγήκε το πρώτο δείγμα DNA – Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος Μπαγκλεντισιανός

Κως: Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Μετά από 3,5 απολογίας, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντέζ κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς θεωρείται ύποπτος για φυγή.

Μέχρι στιγμής, έχουν βγει μόνο τα αποτελέσματα DNA που δείχνουν πως το πτώμα της 27χρονης ανήκει στην Αναστάζια. Η μητέρα της δεν είχε κάνει αναγνώριση καθώς η Αστυνομία έκρινε πως το άψυχο κορμί του κοριτσιού ήταν σε άσχημη κατάσταση.

Στις επόμενες ώρες αναμένεται να βγει και το δείγμα DNA που βρέθηκε στα νύχια της Αναστάζια ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι ίδιο με το δείγμα που πήραν από τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Ο συγκάτοικός του έδωσε απαντήσεις στα άτομα της Αστυνομία που ήρθαν για διευκρινιστικές ερωτήσεις και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πήγε στην δουλειά του ενώ οι Αρχές γνωρίζουν όλο το πρόγραμμά του και που ακριβώς θα βρίσκεται.

Κως: Προσωρινά κρατούμενος ο Μπαγκλεντισιανός – Τι υποστήριξε και προκάλεσε την οργή των γονιών της Αναστάζια

Προσωρινά κρατούμενος ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, που κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία.

Ο 32χρονος απολογήθηκε για δύο ώρες, συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του όρισε το δικαστήριο, για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Πολωνής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, ότι δηλαδή είχε ερωτική επαφή με την άτυχη Πολωνή αλλά με τη θέλησή της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και έτσι θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Από την πλευρά του, ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αναφέρει ότι όταν γύρισε στο σπίτι, την άλλη μέρα, είδε τον 32χρονο αναστατωμένο και γεμάτο χώματα. Επίσης ο συγκάτοικος του 32χρονου λέει ότι δεν ήξερε πως είχε βγάλει εισιτήριο για να φύγει για την Ιταλία.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που υπάρξουν και άλλες κατηγορίες που ενσωματωθούν στο κατηγορητήριο, θα συζητηθεί εκ νέου αναβολή.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η Αναστάζια πέθανε από ασφυξία. Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

Η σορός της 27χρονης Αναστάζια θα μεταφερθεί στην Πολωνία ενώ η μητέρα και ο σύντροφός της άτυχης κοπέλας αναχώρησαν ήδη για τη χώρα τους ώστε να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν.

Οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

«Λέει ανοησίες ο κατηγορούμενος»

Ο πατέρας της 27χρονης Αναστάζια, μέσα από την εκπομπή Live News στο Mega υποστήριξε πως όσα λέει ο 32χρονος δεν έχουν καμία βάση.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και αυτό που έγινε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Αποκλείεται να ισχύουν αυτά που είπε ο κατηγορούμενος. Η Αναστάζια δεν έφτασε ποτέ στο σημείο συνάντησης. Το αγόρι της κόρης μου αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση. Την πρώτη φορά το δήλωσε τηλεφωνικώς και του είπαν ότι πρέπει να πάει το πρωί να το δηλώσει στο αστυνομικό τμήμα της Κω. Στην αστυνομία έγραψαν τα στοιχεία, ακολούθησαν το πρωτόκολλο αλλά δεν έκαναν τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Την επόμενη ημέρα, τον φωνάξανε και άρχισαν να ελέγχουν τις κάμερες. Μετά από αυτό έπιασαν τον Μπαγκλαντεσιανό», ανέφερε.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως: «Ανοησίες είναι αυτά που λέει ο κατηγορούμενος, είχαν δώσει ραντεβού με τον Μιχάλ σε ένα μπαρ και η κόρη μου δεν έφτασε ποτέ εκεί. Η κόρη μου έστειλε λίγα λεπτά πριν μήνυμα στο αγόρι της ότι θα είναι στο σημείο συνάντησης. Μετά η κόρη μου έστειλε στο αγόρι της screenshot με το σημείο που θα βρίσκεται. Ο Μίχαλ πήγε σε εκείνο το σημείο, το οποίο απομονωμένο. Και μετά από λίγο έστειλε πάλι νέο screenshot από ένα σημείο που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά από το πρώτο σημείο. Μέχρι τις 22.00 το βράδυ ήταν στην δουλειά του ο Μίχαλ, σαν σερβιτόρος και δώσανε ραντεβού στις 22.30 στο μπαρ. Η κόρη μου αυτή την ημέρα δεν εργαζόταν. Το αγόρι της ήταν συνέχεια με την αστυνομία, πώς θα μπορούσε να μεταφέρει την σορό της. Με τίποτα ο Μίχαλ δεν θα μπορούσε να της κάνει κακό. Σίγουρα δεν συμμετείχε σε αυτό».

Κως: «Θανατική ποινή στον δολοφόνο» λέει η μητέρα

Συντετριμμένη και οργισμένη είναι η μητέρα της 27χρονης Αναστάζια. Μιλώντας στο Mega υποστήριξε πως η κόρη της βιάστηκε και δολοφονήθηκε με βίαιο τρόπο και πως η θανατική ποινή δεν είναι αρκετή για τον ένοχο.

«Αποκλείεται, επειδή ξέρω την κόρη μου, ποτέ δε θα είχε ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω τι της έκαναν, πάντως η κόρη μου αμυνόταν, γιατί ήταν δαρμένη. Ίσως αν δεν έβαζε αντίσταση, να ζούσε. Επειδή η κόρη μου σίγουρα δε θα είχε αυτοβούλως ερωτική επαφή ούτε με τον Ευρωπαίο, ούτε με τον Μπαγκλεσιανό. Με κανέναν 1.000%», σχολίασε και πρόσθεσε:

«Δε μου έφτανε αυτό, ήθελα να δω κάτι που ανήκει στην κόρη μου. Εγώ η ίδια τους είπα ότι η κόρη μου είχε δαχτυλίδι και όταν τους το είπα, μετά από μία ώρα, μου απάντησαν ότι υπάρχει δαχτυλίδι. Κανένας όμως δε μου το έδωσε. Παρακαλώ να το τονίσετε».

«Δεν ξέρω, ποινή θανάτου και λίγο είναι. Όπως τα παλιά χρόνια για την κλοπή έκοβαν το χέρι, μπορεί αυτός να πάει στη φυλακή και να ζήσει, αλλά αυτό που έκανε με το παιδί και με τέτοιον φρικιαστικό τρόπο… Δεν ξέρω τι να πω, αν ήταν προγραμματισμένο, στημένο ή όχι, δεν ξέρω», είπε επίσης η μητέρα της Αναστάζια.

Κως: Οι τελευταίες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στην υπόθεση

Συνεχίζει η Αστυνομία να εξετάζει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια της για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω, ενώ παράλληλα κάνει «φύλλο και φτερό» όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή και τις δραστηριότητες της κοπέλας στο νησί.

Εν τω μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως, καθώς ανοίγουν τα στόματα των κατοίκων του νησιού και των συναδέλφων της Αναστάζια στο ξενοδοχείο. Υπάλληλοι που γνώριζαν την ίδια και τον σύντροφό της αποκάλυψαν ότι το τελευταίο διάστημα περνούσαν κρίση στη σχέση τους. Όπως είπαν, τον τελευταίο καιρό τσακώνονταν αρκετά και οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν πιο τεταμένες. Πάντως, κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό κορίτσι και τονίζουν ότι δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Αυτό ίσως να εξηγεί και την απάντηση του συντρόφου της στο μήνυμα που του έστειλε το μοιραίο βράδυ. Η κοπέλα φέρεται να έστειλε ότι δεν αισθάνεται καλά εκεί που βρίσκεται και του ζήτησε να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν εκείνη την ώρα, δεν κινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να της απάντησε «έλα μόνη σου», ενώ δεν την ρώτησε καν πού είναι και γιατί είναι εκεί.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, είχε μία εφαρμογή στο κινητό του από την οποία μπορούσε να παρακολουθεί το στίγμα της. Οπότε λογικά θα ήξερε που βρίσκεται η 27χρονη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι από τη στιγμή που η Αστυνομία τον άφησε να επιστρέψει στην Πολωνία, σημαίνει ότι δεν βρίσκεται στο «κάδρο» των υπόπτων.

Κως: Ο Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει μεροκάματα στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη

Οι Αρχές εξετάζουν τη σύνδεση με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, ο οποίος απολογείται σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν την 27χρονη να βγαίνει από το μίνι μάρκετ και να πηγαίνει μαζί με τον Μπαγκλαντεσιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός είχε κάνει κάποια μεροκάματα στο ξενοδοχείο που δούλευε η Αναστάζια με το σύντροφό της και ίσως γνωρίζοντας από εκεί.

Ο αλλοδαπός δούλευε κυρίως στα χωράφια και έκανε γενικά κάποια μεροκάματα σε ξενοδοχεία του νησιού.

Κως: «Η καρδιά μου αιμορραγεί…», λέει ο σύντροφος της Αναστάζια

«Εγώ και η Αναστάζια σχεδιάζαμε να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά. Ήμασταν μαζί για 10 ολόκληρα χρόνια και είχαμε μια πολύ καλή ζωή. Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ στη ζωή μου, ήταν το άλλο μου μισό. Τώρα απλά η καρδιά μου αιμορραγεί και η ζωή μου πήγε στην κόλαση», είπε σε νέες του δηλώσεις ο σύντροφος της Αναστάζια, ο οποίος δείχνει συντετριμμένος.

Παράλληλα, σχετικά με τα όσα ακούγονται για τον σύντροφο της 27χρονης πήρε θέση η οικογένειά της.

«Αποκλείεται να έχει κάποια σχέση ο σύντροφός της, επειδή εργαζόταν. Είχαν δέκα χρόνια σχέση. Αποκλείεται. Δε θα μπορούσε να συμμετέχει σε αυτό. Δεν είναι λογικό. Τις ώρες που έγινε αυτό, αυτός εργαζόταν», τόνισε ο πατέρας της.

Αντίστοιχα, ο αδερφός της νεαρής ξεκαθαρίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του βάζουν το χέρι τους στη φωτιά πως ο 28χρονος σύντροφος της Αναστάζια δεν εμπλέκεται στην δολοφονία της.

«Κόβω το χέρι μου. Είμαι σίγουρος 100%. Όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ο Μιχάλ, και πέντε άτομα να ήταν, θα πάλευε με τα ίδια του τα χέρια και τους πέντε», είπε χαρακτηριστικά.

Κως: Η «βόμβα» Κατερινόπουλου και η εκτίμηση του Γρηγόρη Λέων

Όπως αποκάλυψε το MEGA, η 27χρονη δολοφονήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ταξίαρχος εν αποστρατεία και ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» σχετικά με την υπόθεση.

«Μου κάνει εντύπωση η κατηγορία της αρπαγής, αφού η ίδια έχει πάει στο σπίτι με την θέλησή της», σχολίασε αρχικά ο κ. Κατερινόπουλος.

Και συμπλήρωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος: «Το θέμα εδώ είναι πού έγινε το μοιραίο, στο πρώτο ή στο δεύτερο σπίτι. Αλλά όπου και να έγινε η μεταφορά του πτώματος ακόμα και 100 μέτρα, είναι απίθανο να μεταφέρθηκε από το ένα σπίτι στο άλλο από ένα άτομο μόνο. Το πιο πιθανό είναι η δολοφονία να έγινε στο δεύτερο σπίτι».

«Εδώ θα μιλήσουν τα στοιχεία και τα τηλέφωνα. Είναι σημαντική η αυτοψία του χώρου που βρέθηκε και οι πτωματικές υποστάσεις», τόνισε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Ο Γρηγόρης Λέων συμφώνησε με τον κ. Κατερινόπουλο ότι σημαντικά συμπεράσματα μπορεί να εξαχθούν από την αυτοψία και τις πτωματικές υποστάσεις.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για ανεύρεση σωρού μετά από μέρες μιλάμε για αλλοίωση στοιχείων. Όμως, από την εμπειρία θα σας έλεγα, ότι θα έχουμε στοιχεία κυρίως από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επίσης από τις τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να δοθούν απαντήσεις γιατί μπορεί να μην υπάρχουν έντονα σημάδια βίας».

Σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις ανέφερε ο κ. Λέων ότι ένα άψυχο σώμα δεν απεκκρίνει τις ουσίες που έχουν καταναλωθεί κι έτσι οποιαδήποτε ουσία πιθανόν να έχει ληφθεί οι ανάλογες εξετάσεις θα το δείξουν.

Ο κ. Λέων ερωτώμενος εάν είναι σωστή απόφαση να μεταφερθεί η σορός της άτυχης κοπέλας, προκειμένου να ταφεί στην πατρίδα της απάντησε ότι από την στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι, τότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Καταλήγοντας ο Θανάσης Κατερινόπουλος εκτίμησε «δεν είναι υπόθεση ενός ανδρός η δολοφονία της 27χρονης, μην απορήσετε να δούμε και εκπλήξεις στην πορεία των ερευνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα κοπάδι 170 βισώνων στα βουνά Țarcu Τσάρκου) της Ρουμανίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποθήκευση εκπομπών CO 2 που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση...