Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγώνη για αφρικανική σκόνη: Τι να προσέχουν οι πολίτες, τι είπε για Παρβοϊό

«Οι ευπαθείς ομάδες τις ημέρες με την αφρικανική σκόνη, θα πρέπει να μην κυκλοφορούν, εκτός αν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη», τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή NEWSROOM και στους δημοσιογράφους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα.

«Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να έχουν μάσκα αν χρειάζεται να κυκλοφορήσουν και αν αναπτύξουν βήχα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα γιατρό τους, προκειμένου να δώσει οδηγίες για να τροποποιήσουν τη δοσολογία της φαρμακευτικής τους αγωγής. Ίσως να χρειάζεται αυτές τις ημέρες να αλλάξουν λίγο την δοσολογία τους. Και προσοχή δεν ανοίγουμε παράθυρα στο σπίτι» επισήμανε η κ. Παγώνη.

Επιπλέον η κ. Παγώνη σημείωσε: «Και τα παιδάκια που είναι στις ευπαθείς ομάδες και έχουνε βρογχικό άσθμα ανήκουν στις ευπαθείς στις ομάδες και θα πρέπει οι μητέρες να μην τα αφήνουν να παίζουν έξω διότι αυτές τις ημέρες επιδεινώνεται η κατάστασή τους».

Όσον αφορά τον Παρβοϊό η κ. Παγώνη υπογράμμισε: «Αυτός ο ιός αφορά και τις μεγάλες ηλικίες αλλά περισσότερο τα παιδιά από 5 έως 15 ετών. Τα συμπτώματα του είναι σαν ένα απλό κρυολόγημα. Ωστόσο εμείς φοβόμαστε τις επιπλοκές του. Ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει, διότι το στέλεχος Β19 του Παρβοϊού το γνωρίζουμε και δεν είναι κάτι καινούργιο ενώ η φαρμακευτική αγωγή είναι ανάλογα της συμπτωματολογίας».

Επιπροσθέτως, η κ. Παγώνη σημείωσε, ότι δεν υπάρχει εμβόλιο για τον Παρβοϊό ενώ η σπάνια επιπλοκή που φοβίζει τους γιατρούς είναι η μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα. Το κύριο σύμπτωμα που το κάνει να ξεχωρίζει από το κρυολόγημα είναι το χαρακτηριστικό κόκκινο εξάνθημα στο μάγουλο. «Είναι σημάδι ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον παιδίατρο και από εκεί να πάρουμε τις οδηγίες», τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Για τις εγκύους η κ. Παγώνη ανέφερε ό,τι μπορεί να μεταδοθεί από τη μητέρα στο έμβρυο και εκεί χρειάζεται προσοχή, όμως σύστησε να μην υπάρχει πανικός, διότι οι γιατροί γνωρίζουν τον ιό και μπορούν να το διαχειριστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

LIFESTYLE

“Είναι καλλονός. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες, ούτε δημοσιεύματα” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, Για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με περιοδείες συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι πολιτικοί αρχηγοί, με την αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές να έχει αρχίσει. Την αισιοδοξία του ότι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Renault Group έχει θέσει ένα ρεαλιστικό όραμα για την τεχνολογία, βασισμένο στην αρχή ότι αυτή έχει αξία μόνο εάν είναι κοινόχρηστη, οικονομικά προσβάσιμη...