Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Περίεργη εξαφάνιση στον Πτελεό Μαγνησίας: Η κληρονομιά και τα ευρήματα στο ελαιοτριβείο

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες, από την περίεργη εξαφάνιση του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την 23η Απριλίου.

Οι θείοι του αγνοούμενου –οι κοντινότεροι άνθρωποι που είχε στη ζωή, αφού είχε χάσει γονείς, αδελφό και παππούδες– είναι ανάστατοι και περιμένουν να μάθουν ένα νέο για την τύχη του.

Το χρονικό της εξαφάνισης
Το πρωί της ημέρας που χάθηκε, ο Γιάννης Καραμπάτσης κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια, τον αγνοούμενο είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο. Μάλιστα, ειδοποίησε τη θεία του, αλλά μέχρι εκείνη να κατέβει να τον παραλάβει, ο άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Εκείνη τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο αλλά την καθησύχασε. Της είπε ότι είναι καλά και κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 9 το πρωί, τον κάλεσε ο θείος του. Ο αγνοούμενος του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη, δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν, ήταν πίσω από κάποια τελάρα το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του, χωρίς χρήματα, με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητά του. Στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, εντόπισαν τις σακούλες με τα πράγματα που είχε πάρει από το περίπτερο και το μίνι μάρκετ του χωριού, τα οποία βρίσκονται εκεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον θείο και την θεία του, όλα άλλαξαν από τη μέρα που έλαβε 20.000 ευρώ από την πώληση του ακίνητου που κληρονόμησε. Εκτιμούν ότι αποτελεί ικανό κίνητρο για να του κάνουν κάποιοι κακό.

«Βρήκαμε εδώ κάρτα και πορτοφόλι, αλλά όχι τα χρήματα»
Στο ελαιοτριβείο του Πτελεού όπου εντοπίστηκαν η κάρτα και το πορτοφόλι του αγνοούμενου Ιωάννη Καραμπάτση αλλά όχι τα χρήματα του, βρέθηκε το συνεργείο ερευνών της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», μαζί με τον μάρτυρα που τον είχε δει.

Ανέφερε ότι «εδώ ήρθαμε με τον πρόεδρο μια μέρα μετά την δήλωση της εξαφάνισης από τους δικούς του γιατί φοβήθηκαν μήπως είχε μείνει εγκλωβισμένος στο ελαιοτριβείο. Όταν φτάσαμε ήταν κλειδωμένο από όλες τις πλευρές και δεν μπορούσε εύκολα να μπει κανείς.

Είδαμε πίσω από ένα τελάρο ένα σκούρο μπουφάν που στην εξωτερική του τσέπη είχε ένα πορτοφόλι. Το άνοιξα και είδα μέσα την ταυτότητα και την κάρτα του, αλλά πουθενά όμως χρήματα».

Στην συνέχεια, όπως υποστηρίζει, κινήθηκαν προς την είσοδο του ελαιοτριβείου όπου είδαν κάποιες σακούλες με ψώνια που είχε κάνει και παραμένουν στο σημείο μέχρι και σήμερα. «Εικάζουμε ότι μόνο από ένα σημείο στην άκρη της περίφραξης θα μπορούσε να έχει μπει και από εκεί να βγήκε», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα πυκνό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρά του την Κρήτη, με στάσεις στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο το Σάββατο...

LIFESTYLE

“Είναι καλλονός. Είναι πολύ χαμηλών τόνων, δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες, ούτε δημοσιεύματα” ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου, Για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με περιοδείες συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι πολιτικοί αρχηγοί, με την αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές να έχει αρχίσει. Την αισιοδοξία του ότι...

ΔΙΕΘΝΗ

Η χθεσινή καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη συσπειρώσει γύρω του, τόσο τους υποστηρικτές του όσο και κορυφαία στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Φαινομενικά δηλαδή...