Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Κοινό μυστικό» η έξοδος του κ. Τζανερίκου από το δικαστικό σώμα

Κι ενώ δεν ξεπεραστεί ακόμη το μούδιασμα στον Άρειο Πάγο από την τοποθέτηση του πρώην αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου ως επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, κάτι που μονοπωλούσε όλες αυτές τις ημέρες τις συζητήσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, ήρθε κι η δημόσια τοποθέτηση του κ. Τζανερίκου, με καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία που φρενάρει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη.

Ήταν κοινό μυστικό, από την αρχή, πως με τη δημοσιοποίηση της αντίθεσής του, ο κ. Τζανερίκος βρισκόταν ουσιαστικά ένα βήμα πριν από την έξοδο του από το δικαστικό σώμα. Αυτό το βήμα έκανε σήμερα ο Χρήστος Τζανερίκος, υποβάλλοντας την παραίτησή του, δύο μήνες πριν τη συνταξιοδότησή του, τέλη Ιουνίου, αφού έχει συμπληρώσει 40 χρόνια υπηρεσίας.
Και μπορεί πέρυσι τέτοιο καιρό να θεωρείτο ως ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , για την οποία τελικά επελέγη ο Ισίδωρος Ντογιάκος, όμως φέτος έφτασε στην παραίτηση, μία ενέργεια που για πολλούς ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να κρίνει μία τροπολογία, στην οποία ο ίδιος είχε δημοσιοποιήσει την αντίθεσή του, προμηνύοντας τη στάση που θα ακολουθήσει και στην κρίσιμη συνεδρίαση που θα αποφασιστεί ποια κόμματα θα μπορούν να λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές.

Ο ίδιος ο κ.Τζανερίκος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, τονίζει πως δεν έχει υπηρετήσει ποτέ συμφέροντα, δεν εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια, ενεργούσε πάντα χωρίς ιδιοτέλεια και γνώριζε ότι ότι θα δημιουργούσε θόρυβο η δήλωσή του, αλλά δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι θύελλες ούτε οι λαίλαπες.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, χρέη προέδρου στη σύνθεση των δικαστών του Α1 Τμήματος θα κάνει η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου που είχε διενεργήσει την ανάκριση για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, τέλη Ιουνίου, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...