Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Βροχερός καιρός στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο

Βροχερός καιρός προβλέπεται σήμερα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 μποφόρ, με αρκετή υγρασία, θα ανέβουν λίγο και οι ελάχιστες και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας.

Παρασκευή και Σάββατο συνεχίζονται εκεί οι βροχές. Η Κυριακή θα είναι μια έντονα φθινοπωρινή ημέρα με πολλές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές που θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Με νοτιάδες πιθανόν στο Αιγαίο και τοπικά θυελλώδεις η μέγιστη θερμοκρασία θα παραμείνει 2 με 3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

Σήμερα στα δυτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βορειοδυτικά πιθανώς τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMe

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία φαίνεται πως είναι η άγρια δολοφονία της 40χρονης γυναίκας, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, το...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αμερικανική κυβέρνηση, υπό την έντονη πίεση των νομοθετών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/05) την αναστολή της χρηματοδότησης της EcoHealth Alliance,...