Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία: Φοιτητές της Ιατρικής συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους κατά του νόμου που «κρατά τα πτυχία τους όμηρους»

Από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τα αμφιθέατρα της Ιατρικής Σχολής είναι σχεδόν άδεια καθώς φοιτητές όλων των ετών έχουν μποϊκοτάρει τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής συνεχίζουν και σήμερα τις διαμαρτυρίες τους, ενάντια στον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, που τους υποχρεώνει να εργαστούν στην χώρα 5 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Ανακοίνωσαν ότι το μποϊκοτάζ του μαθήματος θα καθυστερήσει εκ νέου σήμερα μπροστά από το Κόκκινο Κτίριο της Ιατρικής Σχολής.

Οι φοιτητές από το δεύτερο έως το τέταρτο έτος θα εργάζονται τρία χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, ενώ οι φοιτητές του πέμπτου και του έκτου έτους θα εργαστούν δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Σε αντίθεση με αυτή την υποχρέωση, οι φοιτητές που ήδη ανήκουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει να πληρώνουν το πραγματικό κόστος σπουδών για κάθε έτος που απομένει.

Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει απόφαση από τους θεσμούς για το ύψος της πληρωμής που θα πρέπει να καταβάλουν οι φοιτητές εάν δεν υπογράψουν τη συμφωνία.

Πηγή: Euronews Albania

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

LIFESTYLE

«Θέλω να έχω ανθρώπους δίπλα μου που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω», λέει η Λένα Δροσάκη. Καλεσμένη στο πλατό...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...