Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ην. Βασίλειο: Νέα συμφωνία για το Brexit

Μια νέα συμφωνία για το Brexit αναμένεται να ανακοινωθεί  το επόμενο δεκαπενθήμερο που αφορά στο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Telegraph, ο Ρίσι Σουνάκ θα συνομιλήσει με ευρωπαίους ηγέτες αργότερα τις επόμενες ημέρες ώστε την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα της συμφωνίας .
Στο πλαίσιο του σχεδίου, τα εμπορεύματα που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και προορίζονται μόνο για τη Βόρεια Ιρλανδία δεν θα αντιμετωπίσουν φυσικούς τελωνειακούς ελέγχους χάρη σε ένα νέο σύστημα με «κόκκινες»και «πράσινες» ζώνες.

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ένας από τους πιο ευαίσθητους τομείς της συμφωνίας, σχετικά με την Βόρεια Ιρλανδία, ενδέχεται να παρουσιαστεί διαφορετικά από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πηγές στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι η συμφωνία θα αποδείξει ότι το ΔΕΚ θα είναι ο τελικός διαιτητής των διαφορών σχετικά με το δίκαιο της ΕΕ που προκύπτει από τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι πηγές του Ηνωμένου Βασιλείου επιμένουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών συγκρούσεων σχετικά με το εμπόριο στη Βόρεια Ιρλανδία δεν θα εμπλέξει το ΔΕΚ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς είπε ότι οι Βρυξέλλες «δεν θα φείδονταν προσπαθειών» για να καταλήξουν σε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τις επίμαχες εμπορικές ρυθμίσεις μετά το Brexit.

Ο Σέφκοβιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι συνεχίζεται η «εντατική αναζήτηση» για την εξεύρεση κοινών λύσεων.

«Η Επιτροπή και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζονται στενά και εποικοδομητικά.  Γίνεται πρόοδος, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν», είπε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...