Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ιρανός σταρ του σνούκερ Vafaei επιθυμεί ο O’Sullivan να παίξει σαν άντρας

Ο Ιρανός παίκτης του σνούκερ Hossein Vafaei – (Χοσεΐν Βαφαέι) έδωσε το στίγμα του αγώνα του δεύτερου γύρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος με τον επτά φορές πρωταθλητή Ronnie O’Sullivan – (Ρόνι Ο’Σάλιβαν) λέγοντας ότι ελπίζει ο Άγγλος να του δείξει λίγο περισσότερο σεβασμό.

Ο Βαφαέι προετοιμάζεται για τη μονομαχία, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες από την Παρασκευή στο Crucible Theatre στο Sheffield, αφού απέκλεισε εντυπωσιακά τον Κινέζο φιναλίστ του παγκόσμιου τελικού του 2016, Ding Junhui -(Ντίνγκ Γουνγκχούι, με νίκη 10-6.

Ο 28χρονος Βαφαέι είναι ο πρώτος Ιρανός παίκτης στην ιστορία του σνούκερ που κέρδισε έναν αγώνα στο πρωτάθλημα, αφού πέρυσι έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που έπαιξε στο τουρνουά.

Ο Βαφαέι πιστεύει ότι ο Ο’Σάλιβαν, ο οποίος διεκδικεί τον όγδοο τίτλο του ρεκόρ, έδειξε έλλειψη σεβασμού όταν ο Ιρανός τον κέρδισε με 5-0 στα προκριματικά του German Masters της περασμένης σεζόν.

Η απογοήτευση του Ο’Σάλιβαν για την απόδοσή του τον είδε να σπάει τα κόκκινα με το πρώτο του χτύπημα στο πέμπτο και τελευταίο frame, όπως αποδείχθηκε.

«Παίξε σαν άντρας», δήλωσε ο Βαφαέι αναφερώμενος στον Ο’Σάλιβαν μετά τη νίκη επί του Ντίνγκ.

«Μην παίζετε παιχνίδια του μυαλού ή σπάτε τις μπάλες και μην με σέβεστε, όταν 70 ή 80 εκατομμύρια άνθρωποι με παρακολουθούν στο Ιράν».

«Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν είναι ένας τέτοιος θρύλος, ένας τόσο καλός παίκτης όταν βρίσκεται στο τραπέζι. Είναι τόσο καλός άνθρωπος και όταν κοιμάται;».

Ο Βαφαέι έχει ανέβει στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

«Αν θέλουμε αυτό το άθλημα να βελτιωθεί, πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να διδάξουμε στους άλλους να μας σέβονται», δήλωσε ο Βαφαέι.

«Όταν δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, δεν μας σέβεται ούτε ο κόσμος». «Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά να σέβονται τον πατέρα και την οικογένειά τους και όλα θα πάνε καλά».

Ο Βαφαέι πιστεύει ότι ο Ο’Σάλιβαν θα πληρώσει για την έλλειψη σεβασμού όταν παίξουν μεταξύ τους. «Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, δεν μπορείς να ξεφύγεις», δήλωσε ο Βαφαέι.

«Αν κάνεις κάτι κακό στους ανθρώπους και ραγίσεις την καρδιά κάποιου άλλου, τότε ο Θεός θα δημιουργήσει την κατάσταση που θα υποστείς την εκδίκηση».

Παρά την πικρία που νιώθει για εκείνη τη συνάντηση, ο Βαφαέι λέει ότι ανυπομονεί για αυτό που πιστεύει ότι θα είναι ένας αγώνας-κλειδί.

«Ελπίζω να παίξω όπως έπαιξα εναντίον του Ding», δήλωσε ο Βαφαέι.

«Αν με νικήσει 13-0, θα εξακολουθήσω να αγαπάω το σνούκερ και να συμμετέχω στον αγώνα.

Πηγή: AFP

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα κοπάδι 170 βισώνων στα βουνά Țarcu Τσάρκου) της Ρουμανίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποθήκευση εκπομπών CO 2 που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση...