Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Δελατόλα, ναυαγοσώστρια: Όπου υπάρχει ναυαγοσώστης έχουν μειωθεί και οι πνιγμοί – Τι κάνουμε σε περίπτωση πνιγμού (video)

Για το σημαντικό έργο των ναυαγωστών στις παραλίες της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες μίλησε στην ΕΡΤ η Μαρία Δελατόλα, εκπαιδεύτρια Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας αναφέροντας ότι τα κυριότερα προβλήματα αφορούν παιδιά και ηλικιωμένους.

«Οι μεγάλες ηλικίες πιστεύουν ότι έχουν ακόμη την αντοχή ώστε να απομακρυνθούν (από την παραλία) με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που είναι θέμα επίβλεψης» δήλωσε στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, η κ. Δελατόλα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Δελατόλα τόνισε ότι η θάλασσα έχει κινδύνους γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με το παιδί.

Όπως δήλωσε η κ. Δελατόλα, «οπου υπάρχει ναυαγοσώστης έχουν μειωθεί και οι πνιγμοί» τονίζοντας ότι το σημαντικό έργο ενός ναυαγοσώστη είναι η πρόληψη.

«Η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι μεγάλη, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα αρκετούς ναυαγοσώστες» δήλωσε η εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας την ώρα που συνάδελφός της δείχνει βήμα-βήμα  στην κάμερα τις ΕΡΤ τις πρώτες βοήθειες που δίνει ναυαγοσώστης σε θύμα παθητικού πνιγμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με τον Φατίχ Τερίμ να αποτελεί παρελθόν, ο πρώην βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστος Κόντης, επιστρέφει στο Κορωπί για να σώσει… ότι σώζεται από...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, οι οποίοι...

ΕΛΛΑΔΑ

Στο πρώτο δρομολόγιο των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων που δρομολογούνται από την ΟΣΥ ΑΕ στην Αθήνα επιβιβάστηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα κοπάδι 170 βισώνων στα βουνά Țarcu Τσάρκου) της Ρουμανίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποθήκευση εκπομπών CO 2 που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση...