Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Κρίσιμες αποφάσεις για τα επιτόκια το επόμενο διήμερο στη Συνεδρίαση της ΕΚΤ – Και η Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών – μελών της ευρωζώνης ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Την πρόεδρο της ΕΚΤ υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας όπου την ξενάγησε στο ιστορικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την νομισματική πολιτική. Συγκεκριμένα, θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας εστίασε σε έναν πίνακα που απεικονίζει τη διοίκηση και τα μέλη του γενικού συμβουλίου της ΤτΕ στη συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου 1933, ημέρα κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του κεντρικού καταστήματος της ΤτΕ.

Στον ίδιο πίνακα μεταξύ άλλων απεικονίζονται ο τότε διοικητής Εμμανουήλ Τσουδερός και ο υποδιοικητής Κυριάκος Βαρβαρέσος.

Το κτίριο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των δημόσιων κτιρίων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου το οποίο από το 1989 έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραθέσει δείπνο στους κεντρικούς τραπεζίτες παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...