Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Σε υψηλά 16 ετών η απόδοση του αμερικανικού 10ετους ομολόγου

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις στην αγορά ενέργειας ξεκινά η εβδομάδα. Σε επίπεδο ευρωζώνης η συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Αθήνα αποκτά ειδικό βάρος καθώς μπορεί οι εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για παύση στην αύξηση των επιτοκίων μετά από 15 μήνες, ωστόσο η επίπτωση από τις υψηλές ενεργειακές τιμές δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για τις συνεπακόλουθες πληθωριστικές πιέσεις.

Η επίπτωση της αβεβαιότητας αποτυπώνεται και στην αμερικανική αγορά ομολόγων με το αμερικανικό να σπάει το φράγμα του 5% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2007.

Τρεις είναι οι λόγοι για την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt:

– Οι αγοραστές έμειναν μακριά από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα,

– Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει κι΄ άλλο τα επιτόκια.

– και η τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και η σχετική εξέλιξη του δημόσιου χρέους στις ΗΠΑ

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι ασφαλείς επενδύσεις έχουν μεγαλύτερη ζήτηση:

– Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί περισσότερο από 6%

– Το ελβετικό φράγκο έχει κερδίσει σχεδόν 2% έναντι του ευρώ

– Το δολάριο ΗΠΑ αυξάνεται επίσης έναντι των περισσότερων νομισμάτων.

Την πρώτη άμεση επένδυση στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ύστερα από 17 χρόνια προωθεί η ιταλική Unicredt. H τριπλή συμφωνία με την Alpha Bank και η αποχώρηση του κράτους από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ALPHA BANK – UNICREDIT

1.      ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UNICREDIT ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ALPHA

(σήμερα το κράτος ελέγχει το 9% μέσω του ΤΧΣ)

2.                  ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

(θα δημιουργηθεί η 3η μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρουμανία)

3.                  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

(συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προϊόντα και ασφάλειες ζωής)

Η κρίση στην Μέση Ανατολή επηρεάζει και την ελληνική αγορά ρεύματος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των παρόχων καταγράφονται διψήφια ποσοστό αύξησης στα τιμολόγια ρεύματος για τον Νοέμβριο.

Η αναβάθμιση των μικρών λιμανιών της χώρας, ο εκσυγχρονισμός δεκάδων νοσοκομείων και η αποκατάσταση των προβλημάτων στατικότητας στη στέγη του ΟΑΚΑ, είναι μεταξύ των άμεσων σχεδιασμών του ΤΑΙΠΕΔ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Άκη Αθανασόπουλο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρεται στα επόμενα βήματα αξιοποίησης κρίσιμων δημόσιων υποδομών.

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινά η καταβολή των  κύριων και των  επικουρικών συντάξεων. Η ημερομηνία πληρωμής των συνταξιούχων εξαρτάται πλέον από το αν το ταμείο από το οποίο προέρχονται είναι ταμείο μισθωτών ή μη μισθωτών.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου

Ταμεία Μη Μισθωτών

Συνταξιούχοι από 1/1/2017 και μετά (μισθωτοί και μη μισθωτοί)

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Ταμεία μισθωτών

Δημόσιο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...

LIFESTYLE

“Καλό θα είναι να μην κάνει εξωτερική πολιτική”. Ένα story που ανέβασε η Μαρίνα Σάττι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με μία τάπα,...