Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έρημη Χώρα»: Γνωρίστε τους κεντρικούς ήρωες της νέας σειράς του ERTFLIX

«Έρημη χώρα», η νέα καθηλωτική μίνι σειρά 8 επεισοδίων της ΕΡΤ, η πρώτη σε παραγωγή ERTFLIX, μια δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο ERTFLIX.

Από σήμερα, Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, είναι ήδη διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ τα πρώτα τέσσερα επεισόδια, ενώ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα ανεβούν και τα άλλα τέσσερα.

Γνωρίστε τους κεντρικούς ήρωες της σειράς

ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ (Γιώργος Κέντρος)

Ένας φιλήσυχος αγρότης και τρελά ερωτευμένος με τη Μάρθα, τη γυναίκα του, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει όταν εκείνη δολοφονείται μέσα στο αγρόκτημά τους. Έκτοτε, ο 70χρονος Λουκάς κλείνεται στον εαυτό του και, εκτός από έναν παιδικό του φίλο, δεν επιθυμεί να δει κανέναν, ούτε τον γιο του. Οπλοφορεί διαρκώς και κάθε τόσο ανεβαίνει στο βουνό με το άλογό του. Δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία, ζει σαν ερημίτης που έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του, χωρίς κανείς, ωστόσο, να έχει στοιχεία για να τον κατηγορήσει και χωρίς κανείς να τολμά να τον πλησιάσει. Την εγγονή του, την Εύα, κόρη του γιου και της Ρουμάνας νύφης του, δεν την έχει δει ποτέ.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΗ (Δανάη Σκιάδη)

Η 40χρονη Μαρίνα μεγάλωσε με τη μητέρα της, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της, που διεκδικούσε να βλέπει συχνότερα. Επέλεξε να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός, με ειδίκευση στους ανηλίκους, προκειμένου να προσφέρει όσα δεν της προσφέρθηκαν στο οικογενειακό της περιβάλλον. Οι σχέσεις που ανέπτυξε στην πορεία της ζωής της ενίσχυσαν αυτό το βαθύ αίσθημα μοναξιάς και εγκατάλειψης. Στην αρχή της ιστορίας μας, βρίσκουμε τη Μαρίνα να έχει χάσει τον πατέρα της και να έχει εγκαταλείψει έναν αποτυχημένο γάμο, γεγονός που την οδηγεί στην πόρτα της κατάθλιψης.

ΜΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ (Γιώργος Καραμίχος)

Ο ψύχραιμος 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων Μάνος Σωτηρίου εκφράζει το ανθρώπινο πρόσωπο του δικαστικού, που δεν κρύβει την ευαισθησία του για τον κόσμο των «χαμένων» παιδιών. Εκπέμποντας μια σταθερή αύρα ηρεμίας και ωριμότητας, φέρει την εικόνα μιας συγκροτημένης προσωπικότητας, που σε πείθει ότι το βλέμμα του δεν είναι επικριτικό, ότι μπορεί να χωρέσει και το καλό και το κακό δίχως να βιαστεί να δικάσει. Η φαινομενική του, όμως, ηρεμία πολύ συχνά διαταράσσεται από τις δυσκολίες στον γάμο του, αφού με τη γυναίκα του αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί ύστερα από πολλές προσπάθειες. Το κλίμα μες στο σπίτι αρχίζει να γίνεται νευρωτικό, γεγονός που θα αποκαλύψει πλευρές της σχέσης αλλά και του ίδιου τους του εαυτού, που ούτε οι ίδιοι είχαν συνειδητοποιήσει ποτέ.

ΕΥΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ (Άννα Μαρία Μαρινάκη)

Η 11χρονη Ελληνορουμάνα Εύα πάσχει από εκλεκτική αλαλία, μια αγχώδη διαταραχή που επηρεάζει την ομιλία, με αποτέλεσμα να μιλάει μόνον όπου το ένστικτό της το υπαγορεύει. Μιλάει στη μητέρα της, αλλά όχι στον πατέρα της. Η σχέση των γονιών της περνά κρίση καιρό τώρα και μέσα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η Εύα γίνεται πολλές φορές μάρτυρας οικογενειακής έντασης και βίαιης συμπεριφοράς, κυρίως από την πλευρά του πατέρα της. Ζει αρκετά συχνά κλεισμένη στον εαυτό της, της αρέσει να ζωγραφίζει άλογα, πλάθοντας μια φανταστική ελευθερία, αλλά και μια ζωική δύναμη που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο η άμυνά της για να επιβιώσει, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...