Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ και του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

Με εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές να δοκιμάζουν εδώ και εβδομάδες τη χώρα μας, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει υπερβάλλει εαυτόν δίνοντας καθημερινά μια άνιση μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας νυχθημερόν να προστατεύσει τις ζωές των συμπολιτών μας, τις περιουσίες τους και το φυσικό περιβάλλον.

Θέλοντας να τιμήσουν όλους εκείνους του πυροσβέστες που αγωνίζονται στα μέτωπα της φωτιάς η Επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Προστασίας του Πολίτης της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης βρέθηκαν στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στο Ολυμπιακό Χωριό όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή Δημήτρη Μπριόλα και πυροσβέστες του σταθμού.

Ήταν η πρώτη φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες ταυτόχρονες εστίες και αναζωπυρώσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους συνεχόμενους ανέμους και τον καύσωνα ο οποίος προηγήθηκε, να δυσκολεύουν περισσότερο το έργο των δυνάμεων.

Ο Διοικητής κ. Μπριόλας αναφέρθηκε στις αντίξοες και πρωτοφανείς συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης στα μέτωπα της φωτιάς στη Βαρυμπόπη, τους Θρακομακεδόνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη σημασία που είχε η στήριξη των Ευρωπαϊκών κρατών, την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνεχή κατάσταση επαγρύπνησης στην οποία βρίσκονταν προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τα μέτωπα και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, ο κ. Μπριόλας, τόνισε το γεγονός ότι η πιο σημαντική επιτυχία της Πυροσβεστικής σε όλα τα μέτωπα ήταν ότι κατάφερε να μην υπάρξουν θύματα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών ιδιαίτερα από το σχολικό περιβάλλον για τις πυρκαγιές.

Η κ. Γκελεστάθη μιλώντας στους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή επίσκεψη δεν έχει να κάνει με κόμματα και φορείς. Είναι μια επίσκεψη που γίνεται από καρδιάς. Είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας. Είναι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους τους Έλληνες».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης: «Ένα μόνο ευχαριστώ δεν φτάνει για να αντικατοπτρίσει το μέγεθος της προσφοράς και της αυταπάρνησης όλων των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος. Χάρη στις ασταμάτητες προσπάθειές σας αλλά και τα έγκαιρα σχέδια εκκενώσεων, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρωτόγνωρες πυρκαγιές, ευτυχώς, χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Μιλάμε συχνά για «ήρωες της διπλανής πόρτας» όμως εσείς είστε η προσωποποίηση αυτής της φράσης, αφού σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία με τόσες ταυτόχρονες εστίες στο Λεκανοπέδιο καταφέρατε ξανά να σώσετε δεκάδες ζωές».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνα Κόλλια, ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Μάγγελ και η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής Κατερίνα Ακριτίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης 28/09 στη Βόρεια Εύβοια. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του...

ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου,...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://mpp.ypes.gov.gr/ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εμπειρογνώμονες από έθνη της Αφρικής -και όχι μόνο- ξεκίνησαν μια μελέτη για την κλιματική μετανάστευση σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς ένας ομιλητής προειδοποίησε ότι...