Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες να μην περιμένουν αύξηση φόρων από εμάς – Έρχονται παρεμβάσεις στο δημογραφικό

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε σε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

«Το δημογραφικό δε λύνεται με μια απλή κίνηση. Χρειάζεται επίμονη εφαρμογή πολιτικών, πολύπλευρη αντιμετώπιση και παρεμβάσεις, οι οποίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Μεγαλύτερης εμβέλειας παρεμβάσεις, κεντρικές αλλά και παρεμβάσεις μικρές θεωρητικά αλλά πολύ σημαντικές», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Οι πολίτες να μην περιμένουν από μας αύξηση φόρων».

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

«Δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση για ρύθμιση οφειλών έως 30.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Δίνουμε, έτσι, τη δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να λάβουν σύνταξη και με οφειλές ως 30.000 ευρώ ή 10.000 ευρώ αν είναι αγρότες, ορίζοντας ότι για το επιπλέον ποσό η παρακράτηση θα είναι στο 60% της σύνταξης και στη συνέχεια θα δίνεται η δυνατότητα για 60 δόσεις, όπως ισχύει και σήμερα.

Σημειώνεται ότι πριν τη συγκεκριμένη ρύθμιση ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούσαν πάνω από 20.000 ευρώ ή αγρότες που όφειλαν πάνω από 6.000 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ, θα έπρεπε, για να λάβουν τη σύνταξη, να καταβάλουν το υπερβάλλον ποσό εφάπαξ μέσα σε 2 μήνες.

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ξεκινά το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ για την έμφυλη βία και την παρενόχληση.

Ενημερωτικές πινακίδες αναρτώνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι οποίες ενημερώνουν το κοινό για την έμφυλη βία και την παρενόχληση στις οποίες αναφέρεται η τηλεφωνική γραμμή 15900 όπου μπορούν να απευθύνονται τα θύματα.

Σημειώνεται ότι ειδικά για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας υπάρχουν ειδικά γραφεία αντιμετώπισης στις Αστυνομικές διευθύνσεις, τα οποία θα φτάσουν τα 63 στο τέλος του μήνα, έχει τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή Panic Button η οποία έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ ειδικά Συμβουλευτικά Κέντρα παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Το Σαββατοκύριακο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα, προτού προλάβουν να επεκταθούν, 48 πυρκαγιές. Οι πιο σημαντικές ήταν στο Σοφό Ασπροπύργου, στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία, στο Μετόχι Μεγάρων όπου συνελήφθη μελισσοκόμος ως υπαίτιος της φωτιάς από αμέλεια, στο άλσος Βεϊκου- μια πυρκαγιά με μεγάλη επικινδυνότητα καθώς εκδηλώθηκε μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας-, για την οποία έχουν ήδη γίνει 3 προσαγωγές και στην περιφερειακή Αιγάλεω όπου συνελήφθη Τούρκος υπήκοος για κατ’ εξακολούθηση εμπρησμούς από πρόθεση στην ίδια περιοχή.

Ο Τούρκος υπήκοος, ο οποίος είναι αιτών άσυλο, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ από την πρώτη στιγμή- εκτός από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος- έχουν επιληφθεί και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Όπως έχει επαναλάβει και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι. Πάνω από όλα είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, οι περιουσίες των συμπολιτών μας και η προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Την ενίσχυση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης με επιπλέον 100 αστυνομικούς με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εδώ και λίγους μήνες μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης έχουν ενισχυθεί με 530 άτομα, που συγκροτούν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας με στόχο να θωρακιστεί η ασφάλεια όλων των πολιτών.

Εγκαινιάστηκε η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. Η νέα γέφυρα, η οποία είχε καταστραφεί τον Δεκέμβριο του 2021 από ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία, δίνει οριστική λύση στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων και αποκαθιστά την ομαλή πρόσβαση στους οικισμούς που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού. Συνεχίζουμε, με ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις με ταχύτητα και να απαντάμε στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με έργα ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και τη φθορά από το χρόνο. Μεγάλα και μικρότερα έργα υποδομής που ξεπάγωσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τώρα παραδίδονται με στόχο την βελτίωση των υποδομών σε όλη τη χώρα, την διευκόλυνση και την ασφάλεια των πολιτών.

Αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου ο Πρωθυπουργός στις 12:30 θα επισκεφτεί την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς.

Την ίδια ημέρα, στις 11:30 ο Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας, κάτι που είχε συζητηθεί και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ στο τέλος Φεβρουαρίου, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την υλοποίηση παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εμπλοκή της BYD στον κόσμο του αθλητισμού είναι καλά εδραιωμένη. Η εταιρεία ήταν ο Επίσημος Συνεργάτης Αυτοκινήτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Γυναικών της...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες στην Κίνα διαπίστωσαν ότι ορισμένα φάρμακα κατά της ελονοσίας δείχνουν πολλά υποσχόμενα στη θεραπεία του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), μιας ενδοκρινικής διαταραχής που...