Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους πολιτικούς αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες. Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης εντείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία με περιοδείες και ομιλίες σε όλη την χώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης που περιοδεύει στην Εύβοια συναντήθηκε με το δήμαρχο Κύμης και ζήτησε για άλλη μια φορά από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της κυβέρνησης.

«Αν δεν υπάρχει αυτή η εξέλιξη γεγονότων θα έχουμε κλιμάκωση της αλαζονείας της Νέας Δημοκρατίας που σήμερα η απάντηση είναι 41%. Άρα πρέπει να υπάρξει αποδοκιμασία της αλαζονείας και στήριξη σε πρώτο βαθμό τις σοβαρές αξιόπιστη αντιπολίτευση που να μπορεί στο μέλλον να κυβερνήσει σωστά τον τόπο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να αναγεννήσει την κεντροαριστερά. «Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο απέναντι στη συντήρηση την επόμενη ημέρα. Είμαστε το μόνο αξιόπιστο κόμμα που μπορεί να δημιουργήσει εκείνες τις κοινωνικές συμμαχίες που θα επιτύχουν την αναγέννηση της κεντροαριστεράς, με όρους πολιτικούς και όχι με τους όρους της showbiz».

Να στηρίξουν στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ ζήτησε από τον Κολωνό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και έθεσε το δίλημμα της κάλπης.

«Ή δίνουμε έγκριση και ανοχή στη βαρβαρότητα που ζούμε ώστε να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί, ή δηλώνουμε «φτάνει, ως εδώ»! Έγκριση είναι η ψήφος είτε στην κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στη συναινετική αντιπολίτευση των κομμάτων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Έγκριση ή και ανοχή είναι και η αποχή» είπε χαρακτηριστικά.

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος με αφορμή την κυριακάτικη ανάρτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίον με αφορμή το θέμα της ακρίβειας ότι παρουσιάζει το άσπρο μαύρο και βαφτίζει το κρέας ψάρι.

«Εμείς εγγυόμαστε ότι όπως αποχώρησε «ταπεινωμένος» από το Κοινοβούλιο, έτσι θα τον κάνουμε να αποχωρήσει και από την εξουσία» τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

O Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος την Νέας Αριστεράς, σημείωσε ότι η Ευρώπη σήμερα βρίσκεται σε κρίσεις, γεωπολιτική, οικονομική, κλιματική, γενικότερα μια διαρκή πολιτική κρίση.

«Εκτιμώ ότι είτε η Ευρώπη θα είναι μετά τις Ευρωεκλογές, η Ευρώπη της αλληλεγγύης είτε ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες, είτε η Ευρώπη θα είναι η ήπειρος που θα παράγει νέο πλούτο και θα τον κατανέμει δίκαια. (…) Πολύ φοβάμαι ότι η ένωση της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της κατανόησης θα πάψει να υπάρχει» δήλωσε.

Ο Δημήτρης Νατσιός που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαστε το μοναδικό, που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη την πρωτεύουσα της μίας και μοναδικής Μακεδονίας που πάλι βάλλεται και προσβάλλεται από την σφετεριστές Σκοπιανούς. Βεβαίως δε φταίνε αυτοί. Οι προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. φταίνε). Στην Ευρώπη προσερχόμαστε όχι με το κεφάλι σκυμμένο και το χέρι απλωμένο αλλά ως φορείς ένα σπουδαίο πολιτισμό» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νίκης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την κυβέρνηση να γίνει λογιστικός έλεγχος για όλες τις δαπάνες που έχουν γίνει για το Ταμείο Ανάκαμψης και για τις δημόσιες συμβάσεις.

«Για τον χορό αυτόν τον δισεκατομμυρίων που κατά τα άλλα δεν έχουνε να δαπανήσουν για τους Έλληνες πολίτες, για τις Ελληνίδες, για τις γυναίκες, για τους δημόσιους υπαλλήλους, για τους πυροσβέστες, για τους εκπαιδευτικούς, για τους νοσηλευτές, για τους ιατρούς, για όλους εκείνους που στενάζουν» τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στο δρόμο για την κάλπη οι τόνοι της πολίτικης αντιπαράθεσης θα ανέβουν ακόμη περισσότερο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την υλοποίηση παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η εμπλοκή της BYD στον κόσμο του αθλητισμού είναι καλά εδραιωμένη. Η εταιρεία ήταν ο Επίσημος Συνεργάτης Αυτοκινήτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Γυναικών της...