Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου: Γιατί να μένει κάποιος σε ένα χώρο, όταν εδώ και καιρό δεν μου κάνει καμία αίσθηση να ασκώ μια αντιπολίτευση του “όχι σε όλα” (audio)

«Είναι μια αρχή» ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με την προσχώρησή της στον χώρο της ΝΔ. «Το επέλεξα έχοντας αποστασιοποιηθεί από το παλιό μου κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου.

«Στη δική μου ανακοίνωση χρησιμοποίησα το ρήμα στρατεύομαι, διότι είναι καιρός τώρα που έχω αρθρογραφήσει με συγκεκριμένα αντικείμενα και θέματα, σχολιάζοντας καταρχήν θετικά πολλές από τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και της σημερινής και της αμέσως προηγούμενης, εκείνης που προέκυψε από τις εκλογές του 2019, ήδη εδώ και δύο χρόνια το έχω κάνει αυτό και βεβαίως δημοσίως είπα σαφώς και γραπτώς την πρόθεσή μου να ψηφίσω, όπως και έκανα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές του 2023» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Σε σχέση με την απόφασή της να επιλέξει τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ανέφερε «δεν είμαι η μόνη που διέβην τον Ρουβίκωνα και πάω προς τη Νέα Δημοκρατία ήδη και πήγα. Δεν είμαι η μόνη. Γιατί δεν προβληματίζονται λίγο, τι φταίει για όλα αυτά; Μήπως αυτό το, ας πούμε για μια ταυτοτική υπόθεση όπως είναι τα δικαιώματα των ομοφύλων ζευγαριών, πέφτουμε σε μία κριτική τύπου δεν θα δέσω τα κορδόνια του Μητσοτάκη, Αυτό είναι πολιτική;».

«Οι πραγματικές αντιθέσεις είναι στα άκρα, είναι στην άκρα δεξιά και στην άκρα αριστερά, όπου έχουμε την απειλή του λαϊκισμού. Καταλαβαίνει κανείς ότι όταν ο κόσμος φοβάται, πολλές φορές πηγαίνει στα άκρα. Εκεί βρίσκεται η αντίθεση, εκεί βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση. (…) Οι αξίες που αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία, την ανάπτυξη, την ανθρωπιά είναι πάντα μέσα μου, στην ψυχή μου και στην καρδιά μου. Ωστόσο, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί πρέπει κάποιος να μείνει σε ένα χώρο, όταν εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν μου κάνει καμία αίσθηση το να ασκώ μια αντιπολίτευση του όχι σε όλα, γιατί φοβάμαι πολύ ότι περί αυτού πρόκειται» προσέθεσε.

«Τώρα είμαστε σε μια κατάσταση όπου, δυστυχώς για τη χώρα, η αντιπολίτευση είναι κατακερματισμένη και σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι καταγγελτική και απόλυτη. Εμένα δεν με εκφράζει αυτό, όπως δεν με εκφράζει ο λαϊκισμός, ούτε ο ακροαριστερός, ούτε ο ακροδεξιός. (…) Όπως έκανα και όταν ήμουν στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλεις, στηλιτεύεις και κριτικάρεις εντός του κόμματος. Πιστεύω όμως ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία, έχει πολλές πτυχές, δηλαδή τη συντηρητική, έχει τη φιλελεύθερη πλευρά, έχει και την κεντρώα, δηλαδή την πλευρά που έχει προσελκύσει το λεγόμενο δημοκρατικό κέντρο, εκεί όπου και εγώ ανήκω. Θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει χώρος, θα υπάρχει διάλογος ελπίζω. Ήδη υπήρξαν και καλωσορίσματα και συνομιλίες με αρκετά, όχι μόνο στελέχη, αλλά και απλός κόσμος. Βρέθηκα χθες σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας και είδα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας να μου λέει μακάρι να ‘ρθεις και σε εμάς» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν στις επικείμενες Ευρωεκλογές θα είναι υποψήφια, δήλωσε «θα ήταν μεγάλη μου τιμή αν τελικά ο πρόεδρος και τα όργανα της Νέας Δημοκρατίας με εντάξουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Αυτή είναι μια συζήτηση που δεν είναι της ώρας. Βεβαίως το επιθυμώ. Σίγουρο δεν είναι τίποτα στην πολιτική. Ο πρωθυπουργός θα πάρει την πρωτοβουλία και θα μιλήσει για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ όταν έρθει η ώρα. Εγώ εκφράζω την επιθυμία μου».

Απαντώντας εάν θα γίνει μέλος της ΝΔ, είπε «Γιατί όχι;». «Το σωστό είναι κανείς να το σκέφτεται. Γιατί είδατε ότι ενώ είχα αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, ήμουν σιωπηλή. Δεν επεδίωξα ούτε να φύγω ρίχνοντας πέτρες, ούτε να, ξέρετε, καμιά φορά φεύγει κανείς με συγκρούσεις, με θυμούς. Όχι. Εγώ σιωπηλά αποχώρησα. Δεν θέλησα εκείνη την ώρα να πω τίποτα. Όμως κρίνω, αξιολογώ και τελικά συντάσσομαι. Και θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποτελούν μια δυναμική διέξοδο. Αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση, αυτό κάνει ο πρωθυπουργός. Μια δυναμική διέξοδο από τις πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε ως χώρα, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, ως κόσμος. Αναφέρατε στην εισαγωγή σας τις πολλαπλές κρίσεις, τις επιπτώσεις των οποίων ζούμε, ζουν οι ακροατές, γιατί εκεί είναι το θέμα, η κλιματική αλλαγή και πώς στηρίζεις το αγροτικό εισόδημα τώρα για να σωθεί το αύριο και πώς σώζεις την ίδια στιγμή το αύριο επενδύοντας στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ όμως πώς διατηρείς το αγροτικό εισόδημα. Αυτά είναι μεγάλα ζητήματα για τα οποία και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει και να δώσει λύσεις. Κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε καταλήγοντας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...

LIFESTYLE

“Καλό θα είναι να μην κάνει εξωτερική πολιτική”. Ένα story που ανέβασε η Μαρίνα Σάττι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με μία τάπα,...