Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με άρωμα γυναίκας το υπουργείο Τουρισμού: Οι στόχοι Κεφαλογιάννη και Ράπτη

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00 η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού. Η υπηρεσιακή υπουργός τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα έδωσε τη σκυτάλη στη νέα ηγεσία.

Άρωμα γυναίκας στο υπουργείο Τουρισμού, όπου τα ηνία ανέλαβε η Όλγα Κεφαλογιάννη με υφυπουργό την Έλενα Ράπτη, ένα «δίδυμο» που θα κληθεί να χειριστεί μία σεζόν ιδιαίτερων απαιτήσεων, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων η φετινή.

Η τελετή ξεκίνησε με την υπηρεσιακή υπουργό Κα. Δρεττα η οποία δήλωσε ότι «το πρώτο τετράμηνο του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 16% στα έσοδα σε σχέση με το 2019. Η χρονιά θα κλείσει θετικά. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα διαχείρισης προορισμών και βιώσιμης ανάπτυξης και η Κα. Κεφαλογιάννη γνωρίζει καλά τον τομέα αυτό. Η δουλειά μου αυτό το μήνα ήταν να γίνει μια ομαλή μετάβαση» και κλείνοντας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Υπουργείου.

Έπειτα τον λόγο πήρε η κυρία Κεφαλογιάννη η οποία δήλωσε: «Χαίρομαι που θα είμαστε μαζί εδώ. Είναι τεράστια η συγκίνηση μου. Επιστρέφω σε ένα χώρο για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε έναν τομέα που προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική κοινωνία. Δουλέψαμε εντατικά απο το 2012-2015, τα καταφέραμε και είμαι περιφανή για αυτή την επιτυχία. Δώσαμε ώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους νέους στόχους γιατί ο τουρισμός ειναι δυναμικός. Ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος τουρισμός».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυρία Δρέττα έδειξε αυτό το διάστημα τις τεχνοκρατικές της γνώσεις. Και ο τουρισμός πέρασε κρίσεις όπως η πανδημία. Ανάμεσα στους στόχους μας ειναι η μείωση της εποχικότητας, ο σεβασμός στο περιβάλλον. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά και στο Υπουργείο τουρισμού. Αναλαμβάνουμε δουλειά».

Η κυρία Ραπτη ως νέα υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα κλείσει θετικά. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην επιμόρφωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και στην σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό κλάδο. Επιδιώκουμε να αμβλύνουμε την εποχικότητα με τουρισμό και τους 12 μήνες, διαφημίζοντας της Ελλάδα». Κλείνοντας δήλωσε ότι είναι τιμή της να συνεργαστεί με την κυρία Κεφαλογιάννη για να πετύχουν το όραμα τους για τον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΕΛΛΑΔΑ

Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας ξεκίνησε επίσημα από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου 2024 <imgsrc=””...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

LIFESTYLE

H Αθηνά Οικονομάκου πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσει το χωρισμό της είχε αναρτήσει στο TikTok ένα βίντεο, στο οποίο τραγουδά το κομμάτι «Λουλούδι του...