Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Ν. Δένδια με τον Γ.Γ. του «SICA» Β. Βάργκας – Υπογραφή συμφωνίας για συμμετοχή της Ελλάδας ως παρατηρητής

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα έχει συνάντηση, σήμερα, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023, με τον Γενικό Γραμματέα του «Συστήματος Ενσωμάτωσης» της Κεντρικής Αμερικής (SICA – Central American Integration System), Βέρνερ Βάργκας (Werner Vargas), στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας.

Οι διευρυμένες συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους, στις 12:45, θα λάβει χώρα η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας συμμετοχής της Ελλάδας στο SICA με καθεστώς παρατηρητή.

Στη συνέχεια, στη 1 το μεσημέρι, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας του SICA θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Ο ανωτέρω περιφερειακός Οργανισμός της Κεντρικής Αμερικής ιδρύθηκε το 1991 και τα κράτη – μέλη του είναι η Γουατεμάλα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, η Κόστα Ρίκα, το Μπελίζ,  η Νικαράγουα, η Ονδούρα και ο Παναμάς.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έγινε δεκτή ομόφωνα στο SICA, με την ιδιότητα του παρατηρητή, στις 9 Δεκεμβρίου 2022, κατά τη Σύνοδο των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών – μελών του Οργανισμού, στο Santiago De Los Caballeros της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε περιοδεία στη Νότια και στην Κεντρική Αμερική στις αρχές του τρέχοντος μηνός (06 – 10.02.2023).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...

ΥΓΕΙΑ

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω...