Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tα εκλογικά διλήμματα έθεσε ο πρωθυπουργός – Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά του στον Έβρο

Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη, απ` όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στον Έβρο, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί την τοξικότητα για να καλύψει την ένδεια θέσεων και προτάσεων. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για υποκρισία.

Κοντά στο τέλος της τετραετίας τοποθέτησε τις εκλογές ο Πρωθυπουργός, ο οποίος από την Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στο νομό Έβρου, επαναλαμβάνοντας τα εκλογικά διλήμματα και θέτοντας εμφατικά τον στόχο της αυτοδυναμίας.

«Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και για λόγους ουσιαστικούς. Ο Έβρος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο των μεγάλων εθνικών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων και των αναπτυξιακών ευκαιριών που ξετυλίγονται μπροστά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που προκάλεσε η γνωμοδότηση Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματικοποίηση του θέματος.

«Δεν είναι δική μας δουλειά να υποδεικνύουμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί. Όπως δεν είναι δική μας δουλειά να επιδεικνύουμε στην ΑΔΑΕ τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί (…) Υπερασπιζόμαστε απόλυτα τον νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει… Θεωρούμε ότι ο νόμος αυτός είναι ένας σωστός νόμος, (…) Και όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΔΑΕ, έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με αυτόν τον νόμο», ανέφερε σχετικά.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε σχετικά με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την περιοδεία του στη Θράκη: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Έβρο, καλό είναι να εξηγήσει στον ελληνικό για ποιο λόγο παρακολουθούσε όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε: «Μια τόσο προδήλως αντισυνταγματική συμπεριφορά δηλώνει είτε απώλεια κάθε επαφής με τη θεσμική πραγματικότητα (…) είτε τρόμο μπροστά στο ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων».

Σφοδρή ήταν η κριτική του Πρωθυπουργού και για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο ανήμερα του δεκαπεντάγουστου και τον δήθεν θάνατο -όπως αποδείχθηκε- της μικρής Μαρίας.

Ήταν όλο κατασκεύασμα, ήταν όλο ένα ψέμα (…) η αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα δεν έχει ζητήσει μία συγγνώμη (…) Είναι απαράδεκτο, είναι θλιβερό. Αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας αυτό το οποίο γίνεται.

«Η αναμόχλευση της ιστορίας πρέπει να γίνεται χωρίς προσπάθεια πολιτικοποίησης», δήλωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Στη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, συνομίλησε με κατοίκους, εργαζόμενους και νέους.

«Οι εκλογές της άνοιξης είναι εξαιρετικά κρίσιμες …Το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας είναι να αυξηθούν οι μισθοί» είπε σχετικά.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών και στην ειδική εκδήλωση για την έναρξη κατασκευής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη, έργο που -όπως είπε- αναβαθμίζει περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛΑΣ, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, προχώρησε στην απαγόρευση πραγματοποίησης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που είχε εξαγγελθεί για τις 5 το απόγευμα, στο Κέντρο...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαλά ολοκληρώθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του νέου πλαισίου ψηφιακής εισόδου των θεατών στα γήπεδα της Super League 1. Μέχρι σήμερα (15/4) 15.000 φίλαθλοι...