Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ: Μεταναστευτικό και σενάρια της τουρκικής επιθετικότητας στο τραπέζι

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Πριν λίγη ώρα, αποχώρησε από το υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και ακολούθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και μετά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Στην ατζέντα του ΚΥΣΕΑ βρέθηκαν το μεταναστευτικό και οι τουρκικές προκλήσεις που γίνονται σε ημερήσια βάση, μετά και την πρόσφατη παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία για εκμετάλλευση της λιβυκής ΑΟΖ από τουρκικές εταιρείες.

Στο ΚΥΣΕΑ επί τάπητος βρέθηκε και το μεταναστευτικό καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε ενημέρωση για την εξέλιξη στις διαδικασίες επέκτασης και αναβάθμισης του φράχτη και των μέσων προστασίας, όπως και οι θαλάσσιες ρότες που χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα οι διακινητές, κάτι που φάνηκε ανάγλυφα με το ναυάγιο στα Κύθηρα.

Επίσης, συζητήθηκε και η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών που συμπλέκονται με ΜΚΟ, οι οποίες διαδραματίζουν ύποπτο ρόλο. Ο υπουργός Μετανάστευσης και μόνιμο μέλος του ΚΥΣΕΑ πλέον Νότης Μηταράκης ενημέρωσε για το ζήτημα, με έμφαση στην αναβάθμιση των πληροφοριών ασφαλείας γύρω από αυτή την υβριδική απειλή, αν και ως τώρα η χώρα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα εισροών και φιλοξενίας, με δεδομένο ότι πολλές δομές έχουν κλείσει ή λειτουργούν πολύ μακριά από το maximum της δυναμικότητάς τους.

Τέλος, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επρόκειτο να ενημερώσει για την πορεία του προγράμματος ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και για τις διαδικασίες προμήθειας 7 Canadair τα επόμενα χρόνια, δύο μέσω του RescEu και άλλα 5 με συνδυασμό ευρωπαϊκών και κάποιων εθνικών πόρων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, βγαίνοντας είπε στους δημοσιογράφους πως «Είμαστε έτοιμοι για όλα», αναφερόμενος πιθανόν σε κάθε σενάριο μετά την συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, από την πλευρά του, ενημέρωσε για τις επαφές και τις συναντήσεις του στην Αίγυπτο και την Μάλτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μεταξύ άλλων μεταβολικών προβλημάτων, οδηγούν σήμερα σε απώλεια σχεδόν του 50%...

LIFESTYLE

Σε γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς. Ο γνωστός σχεδιαστής μίλησε στον Τάσο Ριζόπουλο για τη Μαρίνα Σάττι, αλλά και για το...