Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει η τουριστική περίοδος: Οι φετινές προκλήσεις, 30 εκ. για τον κοινωνικό τουρισμό – Τι δήλωσε ο Κικίλιας (βίντεο)

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση το επερχόμενο καλοκαίρι, αφού κάνουν λόγο για επιστροφή στα επίπεδα του 2019, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την τόνωση της ανάπτυξης. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Προβληματισμός για το κόστος των καυσίμων

«Ο δικός μας τουρισμός αφορά σε τουρίστες που έρχονται οδικώς. Το κόστος των καυσίμων και της ενέργειας επηρεάζει τους επισκέπτες, αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού. Οι επαγγελματίες στηρίζουν το τουριστικό προϊόν, ώστε να είναι ελκυστικό και προσιτό», ανέφερε η πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων στη Σάρτη Χαλκιδικής, Αντωνία Δαλαβίτσου.

Αισιόδοξες προβλέψεις για τη Νάξο

«Τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν είναι αρκετά αισιόδοξα. Ιούνιο και Ιούλιο θα έχουμε αυξημένη κίνηση, και το Πάσχα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Έχουν ήδη ξεκινήσει να έρχονται και επισκέπτες από το εξωτερικό», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νάξου, Μανώλης Μπαρδάνης.

«Πάνω από 1,5 εκατ. Ρουμάνοι τουρίστες θα έρθουν οδικώς στην Ελλάδα»

«Ήμουν δύο μέρες στη Ρουμανία. Πάνω από 1,5 εκατ. ταξιδιώτες, σύμφωνα με τους Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες, θα έρθουν οδικώς προς την Ελλάδα. Αυτή τη βδομάδα θα πάω στη Σερβία. Οι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται μαζικά. Ήταν σημαντική και η κίνηση που είχαμε το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Η πανδημία και ο τρόπος που την αντιμετωπίσαμε μάς καθιέρωσε ως ασφαλή προορισμό. Φέτος, μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες θα έρθουν από την Αμερική απευθείας στην Ελλάδα», συνέχισε.

Ο κ. Κικίλιας αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις και να μιλήσει για συγκεκριμένους στόχους, λέγοντας ότι «θα κάνουμε “ταμείο” στο τέλος του 2022».

«Προβλέψεις δεν κάνω, και δε θα κάνω ούτε φέτος για τον τουρισμό. “Ταμείο” θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Στην Αθήνα, έχουμε πολλούς Αμερικανούς ήδη από τον Απρίλιο, και τουρίστες από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Συστήνω στους επιχειρηματίες του τουρισμού να πληρώσουν καλύτερα τους εργαζόμενους»

Αναφερόμενος στου εργαζόμενους, και στη μεγάλη «έξοδο» που κάνουν αρκετοί από τον τουριστικό τομέα, ο υπουργός τόνισε ότι «Είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Συστήνω στους επιχειρηματίες του τουρισμού με θέρμη να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για αυτούς που δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, θα υπάρχουν και έλεγχοι και κυρώσεις».

«Φέτος θα δοθούν 30 εκατ. ευρώ για τον Κοινωνικό Τουρισμό»

Σχετικά με το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, και τα χρήματα που θα διατεθούν φέτος, ο κ. Κικίλιας περιέγραψε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικός και κοντά στον πολίτη και την κοινωνία. Του είπα ότι το κομμάτι των Ελλήνων που δυσκολεύεται και ζορίζεται πιο πολύ από όλους, το στηρίζουμε ενεργειακά, αλλά πρέπει να το στηρίξουμε και στο κομμάτι των διακοπών, που είναι ιερό. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δοθούν 30 εκατ. ευρώ, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να μπορέσουν οι Έλληνες που δεν έχουν αλλιώς την οικονομική δυνατότητα, από 1η Ιουλίου να πάνε διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς. Θα υπάρχει συγκεκριμένο ποσό ως voucher».

«Δε θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε τουριστικούς προορισμούς»

«Έχω διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι πρώτα θα προασπιστούν ενεργειακά οι τουριστικοί μας προορισμοί και τα νησιά μας», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτηματικά προκαλούνται από το πόσο «καθαρές» ήταν οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο ο αριθμός των 150.000 ανθρώπων οι οποίοι ψήφισαν πλησιάζει...

ΕΛΛΑΔΑ

Πεντακόσιες ογδόντα μία ελληνικές ακτές, δεκαπέντε μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος Γαλάζιες Σημαίες, φέρνοντας την Ελλάδα για ακόμα μία φορά στην 2η...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες τις 13/05/2022, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001).   Εντοπίστηκε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια μεγάλη διπλή είδηση έκρυβε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπαίντεν. Η Ελλάδα αποκτά πριν το τέλος της δεκαετίας μια μοίρα...

Copyright © 2020 Editorial.gr