Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερή πρωτιά ΝΔ και Μητσοτάκη – Ανεπαρκή τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Στις 12,4 μονάδες ανέρχεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των έγκυρων, στην δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Opinion Poll.

Χωρίς την αναγωγή, η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων πέφτει στο 11,6%. Συγκεκριμένα, πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 31,2% (33,2% με αναγωγή) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% (20,2% με αναγωγή).

Τρίτο έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 14,2% (15,1%) και ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7% (5%), Ελληνική Λύση με 4% (4,3%) και ΜέΡΑ25 με 2,6% (2,8%).

Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,7% του δείγματος, ενώ αναποφάσιστο εμφανίζεται το 10,6%.

Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται του Αλέξη Τσίπρα σχεδόν 20 ποσοστιαίων μονάδων, καταγράφοντας ποσοστό 35,8% έναντι 16,4%. Μεταξύ των δύο παρεμβάλλεται και πάλι ο «κανένας» συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,6%.

Αξιοσημείωτη είναι πάντως η δημοφιλία που εμφανίζει ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 47,1% θετικές και μάλλον θετικές απόψεις, λίγο κάτω από τον πρωθυπουργό (48,6%).

Επιπλέον, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης (63%) απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ (24.2%) μετά τις εκλογές ή μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ (17.9%).

Τέλος, σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, το 69%  των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θεωρεί ανεπαρκή ή μάλλον ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ το 27% δηλώνει «ικανοποιημένο» ή «μάλλον ικανοποιημένο».

Η ταυτότητα της έρευνας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αγωνιστική δράση στο EURO 2024 συνεχίζεται την Κυριακή (16/6) με τρία ακόμη σπουδαία παιχνίδια για τον 3ο και 4ο όμιλο, όπου μπαίνουν στη…...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ξένοι και εγχώριοι επενδυτικοί οίκοι αυξάνουν τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αλλά και την απόφαση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kumho έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H μεγάλη ήττα της παράταξης του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και ο κίνδυνος...