24/01/2022

Βίντεο – Εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ ο Μουζάλας στο μεταναστευτικό; «Θα ήταν χοντρό να αποδοθούν ευθύνες στη ΝΔ για το ναυάγιο»

Διαφορετική γραμμή κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην υπουργού του, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με αφορμή τα ναυάγια που έχουν γίνει στο Αιγαίο τα τελευταία 24ωρα, με σκάφη που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια από λαθροδιακινητές.

Την Πέμπτη ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA, και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαηλίδη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως όντως οι αριθμοί στο μεταναστευτικό ευημερούν, σημειώνοντας πως σε αυτό η κυβέρνηση έχει δίκιο, ωστόσο εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί εδώ και 1,5 χρόνο οι ροές από πλευράς της Τουρκίας έχουν πάψει. «Εγώ το λέω, αυτό το συνδέω με τη μυστική συνάντηση στο Βερολίνο και θα δούμε αργότερα εάν έχει ουρά από πίσω ή όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας ωστόσο καθαρά για το ναυάγιο στη Φολέγανδρο (σ.σ. δεν είχε συμβεί το δεύτερο επίσης τραγικό ναυάγιο στα Αντικύθηρα), ο κ. Μουζάλας τήρησε μία μετριοπαθή στάση σημειώνοντας πως: «Θα ήταν χοντρό να αποδώσει κανείς ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για το ναυάγιο στη Φολέγανδρο. Προς Θεού. Και να πούμε συγχαρητήρια στο Λιμενικό που έσωσε πολλούς από αυτούς στο ναυάγιο».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Όλα τα παραπάνω όμως έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση αφού με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αποτυχία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό η οποία καταδεικνύεται από τα πολύνεκρα ναυάγια.

«Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά. Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους. Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική. Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπληρώνει δε πως «Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Δύο πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες μέσα σε λίγες ώρες καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό.

Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά. Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους. Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική. Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς.

Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες.

Καλούμε την κυβέρνηση να επιστρέψει στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό, να επιδείξει τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς με την απάνθρωπη πολιτική της.