Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Δημοσκόπηση GPO: 12 μονάδες διαφορά έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα στη δημοσκόπηση της GPO, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες λόγω της πανδημίας και την κριτική σε κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για την ιστοσελίδα powergame.gr και στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% (36,1% στην προηγούμενη μέτρηση Μαρτίου) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (22,7%). Χωρίς σημαντικές μεταβολές και τα ποσοστά για τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης: το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 7%, το ΚΚΕ το 6,4%, η Ελλ. Λύση το 4%, το ΜΕΡΑ 25 το 3,4%.

δημοσκόπηση

Το 19,8% των απαντήσεων επιλέγει «Άλλο», «Λευκό» ή «άκυρο» και «αποχή» ενώ το 12% του συνόλου δηλώνει αναποφάσιστο, κάτι που αποδεικνύει ότι παρά την παρατεινόμενη ανησυχία των πολιτών για την οικονομική κατάσταση, αλλά και την απαισιοδοξία για τις επιπτώσεις από την πανδημία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα σε τρεις καθοριστικές ερωτήσεις: ποιος έχει καλύτερη γνώση για τα θέματα της οικονομίας, ποιος μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση και ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα.

δημοσκοπηση

 δημοσκόπηση

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των υπουργών, τα εθνικά θέματα, η πανδημία και η οικονομική διαχείριση καθορίζουν την πρώτη επτάδα στην αξιολόγηση των υπουργών. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται ως ο πιο δημοφιλής υπουργός με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την πρώτη επτάδα συμπληρώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο editorial.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα θεραπεία με αντισώματα μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των κινητικών προβλημάτων σε ορισμένα άτομα με νόσο του Πάρκινσον, όπως δείχνουν τα πρώτα...

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την 29η Απριλίου 2024 προσδιόρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ως καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, επ’ ευκαιρία της...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...