Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα σπάει το ρεκόρ υποθαλάσσιας διαβίωσης

Ένας υποβρύχιος ερευνητής έσπασε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διαβίωσης κάτω από το νερό σε πίεση περιβάλλοντος αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα καταφύγιο για αυτοδύτες στα Φλόριντα Κις.

Η 74η ημέρα παραμονής του Δρ. Τζόζεφ Ντιτούρι στο Jules’ Undersea Lodge, το οποίο βρίσκεται στον πυθμένα μιας λιμνοθάλασσας βάθους 10 μέτρων στο Κι Λάργκο, δεν διέφερε πολύ από τις προηγούμενες ημέρες παραμονής του εκεί από την 1η Μαρτίου όταν και καταδύθηκε.

Έφαγε ένα πρωτεϊνούχο γεύμα με αυγά και σολομό που παρασκευάστηκε με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων, γυμνάστηκε με ζώνες αντίστασης, έκανε τα καθημερινά του pushups και πήρε έναν ωριαίο υπνάκο.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 73 ημερών, δύο ωρών και 34 λεπτών είχε σημειωθεί από δύο καθηγητές του Τενεσί – τον Μπρους Καντρέλ και την Τζέσικα Φέιν – στην ίδια τοποθεσία το 2014.

Αλλά ο Ντιτούρι δεν αρκείται απλώς στο ρεκόρ: Σχεδιάζει να μείνει στο καταφύγιο μέχρι τις 9 Ιουνίου και να αναδυθεί όταν φτάσει τις 100 ημέρες και ολοκληρώσει μια υποβρύχια αποστολή με την ονομασία Project Neptune 100.

Η αποστολή συνδυάζει ιατρική και ωκεάνια έρευνα μαζί με εκπαιδευτική δράση και οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ανάπτυξης Θαλάσσιων Πόρων, ιδιοκτήτη του ενδιαιτήματος.

«Είναι τιμή μου να έχω το ρεκόρ, αλλά έχουμε ακόμη περισσότερη επιστήμη να κάνουμε», δήλωσε ο Ντιτούρι, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.

Η έρευνά του περιλαμβάνει καθημερινά πειράματα φυσιολογίας για την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται στη μακροχρόνια έκθεση σε ακραία πίεση.

«Η ιδέα εδώ είναι να κατοικήσουμε τους ωκεανούς του κόσμου, να τους φροντίζουμε ζώντας σε αυτούς και να τους φερόμαστε πραγματικά καλά», δήλωσε ο Ντιτούρι.

Η αποστολή του Ντιτούρι περιλαμβάνει τη διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων και τη μετάδοση συνεντεύξεων από το ψηφιακό στούντιο που βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 74 ημερών, έχει προσεγγίσει περισσότερους από 2.500 φοιτητές μέσω διαδικτυακών μαθημάτων στη θαλάσσια επιστήμη και ακόμη περισσότερους με τα κανονικά μαθήματα βιοϊατρικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Ενώ λέει ότι του αρέσει να ζει κάτω από τον ωκεανό, υπάρχει ένα πράγμα που του λείπει πραγματικά.

«Αυτό που μου λείπει περισσότερο από το να βρίσκομαι στην επιφάνεια είναι κυριολεκτικά ο ήλιος», δήλωσε ο Ντιτούρι. «Ο ήλιος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μου – συνήθως πηγαίνω στο γυμναστήριο στις πέντε και μετά επιστρέφω έξω και βλέπω την ανατολή του ήλιου».

Πηγή: Associated Press

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μοναδική αισθητική του μικρότερου SUV στη γκάμα της Alfa Romeo, που υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιώκης, συνδυάζεται με συναρπαστικές επιδόσεις και μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πελατών, το Master έχει αναβαθμιστεί τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και εξοπλισμού, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Παράλληλα,...