Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει το δικό του metaverse

Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει το δικό του metaverse για να ενισχύσει την εκπαίδευση πιλότων μαχητικών αεροσκαφών. Όπως οι εταιρείες τεχνολογίας, οι γίγαντες του λιανικού εμπορίου και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χαράζουν στρατηγικές για την ανάπτυξη ψηφιακών κόσμων, πολλές νεοσύστατες αμυντικές επιχειρήσεις, εργολάβοι και χρηματοδότες αναφέρονται όλο και περισσότερο στο metaverse, ακόμη και αν ο ορισμός και η χρησιμότητά του δεν είναι πάντα σαφείς, αναφέρει το περιοδικό «Wired».

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις έσπευσαν να γίνουν μέρος του metaverse, αγοράζοντας εικονικά οικόπεδα για εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα δομικά στοιχεία αυτού του νέου κόσμου δεν είναι και τόσο καινούργια. Ο αμερικανικός στρατός έχει ενσωματώσει τα περιβάλλοντα επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) και τις τρισδιάστατες προσομοιώσεις εδώ και αρκετό καιρό.

Την τελευταία δεκαετία, η εικονική πραγματικότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης πιλότων και ναυτικών του αμερικανικού στρατού. Με κάθε κομμάτι στρατιωτικού εξοπλισμού να κοστίζει εκατομμύρια δολάρια, οι αμυντικές δυνάμεις πάντα βασίζονταν σε προσομοιωμένα περιβάλλοντα για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.  Στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως το Νοσοκομείο βετεράνων James A. Haley στην Τάμπα της Φλόριντα, χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσουν τους βετεράνους να καταπολεμήσουν το μετατραυματικό στρες.

Όπως αναφέρει το Wired, η εταιρεία Red 6 με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα, αναπτύσσει την τεχνολογία metaverse για τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναμειγνύοντας την επαυξημένη πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιώντας τόσο τους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος θα βιώνει, θα μοιράζεται και θα αλληλεπιδρά με τις πληροφορίες.

«Αυτό που χτίζουμε είναι ένα στρατιωτικό metaverse», δήλωσε στο περιοδικό, ο Ντάνιελ Ρόμπινσον, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Red 6.

«Είναι σαν ένα βιντεοπαιχνίδι πολλαπλών παικτών στον ουρανό», πρόσθεσε.

Για παράδειγμα, ένας συνδυασμός επαυξημένης πραγματικότητας, τεχνητής νοημοσύνης και γραφικών βιντεοπαιχνιδιών, επέτρεψε στους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών να εξασκηθούν σε αερομαχίες εναντίον εικονικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων κινεζικών και ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών.

Επίσης, ο αμερικανικός στρατός υπέγραψε συμφωνία ύψους σχεδόν 22 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Microsoft για την παράδοση πάνω από 120.000 ακουστικών που βασίζονται στην τεχνολογία HoloLens, πολύ πριν το Facebook γίνει Meta.

ΠΗΓΗ: Wired, Interesting Engineering

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους, διότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας,...