Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις μισθών και παραγωγικότητα: Γιατί δεν συμβαδίζουν στην Ελλάδα

Η υπερεργασία των Ελλήνων είναι ένα πραγματικό γεγονός αλλά υπάρχει ένα ζήτημα παραγωγικότητας. Δηλαδή, μπορεί να εργάζεσαι πολύ, αλλά επειδή δεν υπάρχουν και οι αντίστοιχες κατάλληλες επενδύσεις, δεν έχεις την απόδοση την οποία θα μπορούσες να έχεις, είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Πετράκης.

Δεύτερον, υπάρχει ένα ζήτημα μαύρης οικονομίας και μαύρων ωρών εργασίας. Και βεβαίως υπάρχει και ένα θέμα ότι οι αμοιβές με την κρίση του 2010, τη μεγάλη κρίση των μνημονίων, δεν έχουν αποκατασταθεί σε επίπεδα παλαιότερα.

Βεβαίως θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι, ναι μεν αυξάνονται οι μισθοί και οι αμοιβές της εργασίας, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα του πληθωρισμού, το οποίο υπήρξε μεγάλο, ειδικά το 2022, κατατρώει αυτή την αύξηση.

Σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ, είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2024 είναι αναπτυξιακός σε σχέση με την Ευρωζώνη, καθώς έχουμε περίπου διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης, και είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο όπου οι κυβερνήσεις επιχειρούν να διορθώσουν τα αποτελέσματα του πληθωρισμού.

Στο άμεσο μέλλον, στα επόμενα δύο χρόνια, εμείς θα έχουμε καλύτερες οικονομικές επιδόσεις ακόμη κι από τη Γερμανία, εκτίμησε.

Και αυτό δεν θα έχει επίδραση μόνο στην οικονομία, θα έχει επίδραση και στα εισοδήματα.

Οι Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν μία συγκράτηση των δυνατοτήτων τους, ενώ εμείς θα είμαστε σε μια σχετικά ανοδική πορεία, είπε.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της φονικής συμπλοκής με πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Απριλίου, έξω από γνωστό...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και στους τέσσερις ομίλους: 1ος όμιλος Θερμαϊκός Θέρμης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 4-0 ΑΟ Χανιώτης – Ορέστης...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν εντυπωσιακός με 24 πόντους, ενώ είχε βοήθειες από τους Κένι Ουίλιαμς (18π.) και Νέιτ Ρένφρο (12π.). όμως δεν έφταναν για...