Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Iνδία: Αυξάνονται οι θάνατοι από καύσωνα – Φλεγόμενο ρεκόρ στους 44,9 βαθμούς Κελσίου

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο κρατίδιο Κεράλα της νότιας Ινδίας από πιθανή θερμοπληξία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε επίπεδα ρεκόρ.

Μια 90χρονη και ένας 53χρονος πέθαναν καθώς η θερμοκρασία ανήλθε σε 41,9 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν 5,5 βαθμούς υψηλότερη από το φυσιολογικό.

Στο κρατίδιο Οντίσα, στα ανατολικά της χώρας, όπου η θερμοκρασία χθες έφθασε στους 44,9 βαθμούς Κελσίου –η υψηλότερη που καταγράφεται μήνα Απρίλιο– τουλάχιστον δύο άνθρωποι πέθαναν ήδη από θερμοπληξία, όπως ανακοίνωσε ο Νιραντζάν Μίσρα, ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του κρατιδίου.

Ο καύσωνας διαρκεί ήδη μία εβδομάδα και μεταξύ των ειδήσεων είναι η παρουσιάστρια που λιποθύμησε σε ζωντανή εκπομπή, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι το στούντιο κλιματιζόταν αλλά η αρτηριακή της πίεση έπεσε λόγω της ζέστης.

Οι επιστήμονες έχουν ανακοινώσει ότι η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην εμφάνιση συχνότερων, σφοδρότερων και μεγαλύτερης διάρκειας καυσώνων στη διάρκεια των θερινών μηνών.

Οι θερμοκρασίες σε όλο το κρατίδιο αναμένεται να είναι υψηλότερες του φυσιολογικού αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις ζητώντας από τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα κατά της υπερβολικής ζέστης.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας έχει προβλέψει περισσότερες ημέρες καύσωνα, σε σχέση με το φυσιολογικό, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου αυτό τον χρόνο.

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, οι αρχές άνοιξαν χθες εκ νέου τα σχολεία παρά τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα, αλλά ενθάρρυναν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους στη διάρκεια της ημέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Φωτεινή Λασπά έδωσε η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός μίλησε για τον διαλογισμό και αποκάλυψε πόσο «βαριά» της έπεσε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι αρχηγοί θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να μιλήσουν με τον διαιτητή και να συζητήσουν μια απόφαση κατά τη διάρκεια των αγώνων...