Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπιες μεταβολές και διαπραγματεύσεις με φόντο το χρέος στις ΗΠΑ

Ήπιες μεταβολές παρατηρούνται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι ενάρξεις κατοικιών πραγματοποίησαν άνοδο 2,2% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η κατασκευή νέων κατοικιών  θα υποχωρήσει.

Στην εγχώρια οικονομική επικαιρότητα, το Ελληνικό δημόσιο άντλησε 400 εκατ. ευρώ από την επανέκδοση ομολόγων λήξης τον Ιούνιο του 2033 και τον Ιανουάριο του 2037.

Το ομόλογο λήξης Ιουνίου 2033 διατέθηκε με απόδοση 3,97% και του Ιανουαρίου 2037 με απόδοση 4,14%. Οι προσφορές για τα δύο ομόλογα ανήλθαν στα 2,18 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 ενισχύεται κατά 0,46%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης  CAC 40 παρουσιάζει οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,02%, στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 0,23%, το Μιλάνο παρουσιάζει πτώση κατά 0,18% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι χαμηλότερα σε ποσοστό  0,17%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας 79 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.134,36 μονάδες παρουσιάζοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,18%.

Ομόλογα

Μικρή αποκλιμάκωση καταγράφουν  οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται καθοδικά κατά  3 μονάδες βάσης, στο 2,32%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά  4 bps στο 4,17% και του 10ετούς ελληνικού βρίσκεται στο 3,96% παρουσιάζοντας πτώση κατά 4 μονάδες βάσης.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Προηγήθηκε, η ανακοίνωση των στοιχείων από τις Ηνωμένες Πολιτείες που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Να σημειωθεί ότι οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 900.000 βαρελιών.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,27%, στα 71,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη 1,23%, βρίσκεται στα $75,85.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0817 δολ./ευρώ.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για τον “πολιορκητικό κριό” της MG, το οικονομικό και καθόλα αξιόλογο SUV που ακούει στο όνομα ZS, η πολυφωνία των εκδόσεων μακροσκοπικά, απλά αποτελεί...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με τις πιο πρόσφατες σχεδιαστικές μελέτες του, την BMW Vision Neue Klasse sedan και την BMW Vision Neue Klasse X SAV, το BMW Group...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και φέτος, με το καθιερωμένο διορθόδοξο συλλείτουργο την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...