Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισφορές: Μοίρασε το e-ΕΦΚΑ 13,3 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες επαγγελματίες

Εισφορές: Σήμερα Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 πιστώνονται στους λογαριασμούς 10.829 Ελ. Επαγγελματιών – Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών ποσά συνολικού ύψους 13.312.413,76 € μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών που είχαν υποβληθεί έως 19/1/2023.

Για τους επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτημα μετά από την ανωτέρω ημερομηνία (19/1) η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός επεξεργασίας της αίτησης με πίστωση των ποσών στο ΙΒΑΝ του δικαιούχου.

Οι αιτήσεις μπορεί να αφορούν επιστροφή/συμψηφισμό σε ειδοποιητήριο προηγούμενων ετών, επιστροφή/συμψηφισμό παράλληλα απασχολούμενων , υπόλοιπο προς μεταφορά σε ειδοποίηση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών, επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε πρώην φορείς έως 31/12/2016 και πιστωτικά υπόλοιπα από γραμμάτια προείσπραξης δικηγόρων.

Συνολικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ επεξεργάστηκαν 24.468 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση Επιστροφής Αχρεωστήτως Καταβληθέντων», από τις οποίες οι 13.639 απορρίφθησαν καθώς δεν είχαν πιστωτικό υπόλοιπο.

Τι ισχύει αν δεν κατατεθεί αίτηση

Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση για επιστροφή, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα χρηματικά ποσά παραμένουν στον e-ΕΦΚΑ ως πιστωτικά υπόλοιπα, συμψηφιζόμενα με επόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Στους δικαιούχους επιστρέφεται άτοκα το υπόλοιπο ποσό που προκύπτει μετά από συμψηφισμό με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον e-ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο e-ΕΦΚΑ συνεισπράττει ασφαλιστικές εισφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους, διότι λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τον πληθωρισμό, αλλά και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας,...