Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πού θα κάνουν δωρεάν διακοπές 50.000 αγρότες – Ποια η διαδικασία για την παραλαβή των δελτίων

Διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΠΕΚΑ μπορούν να ξεκινήσουν από την Τρίτη 5 Ιουλίου, που θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους, πάνω από 50.000 αγρότες που κληρώθηκαν μετά την υποβολή αιτήσεων.
Οι κατάλογοι με τους δικαιούχους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού. Πριν πάρουν τα δελτία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, θα προβούν σε κράτηση δωματίου για να πάρουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher), την οποία θα καταχωρίσουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) στο πεδίο «Καταχώριση κράτησης δωματίου».

Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση της κράτησης του δωματίου, μπορούν να προσέρχονται (από 5/7/2022) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Παραλαβή

Για την παραλαβή του δελτίου απαιτείται φυσική παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής του (ΑΜΚΑ), και αστυνομική ταυτότητα.

Oι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος και θεάτρων μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και 30/8/2022 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων πρέπει να προσέλθουν μέχρι και τις 30/9/2022 στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Μετά τις ημερομηνίες αυτές, ακολουθεί αναδιανομή των δελτίων όλων των προγραμμάτων για αιτούντες που δεν κληρώθηκαν και κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν μέχρι τις ως άνω ημερομηνίες δελτία ή βιβλία με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Διάρκεια

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους στο διάστημα από 5 Ιουλίου 2022 έως 30 Μαΐου 2023. Ο ιαματικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 3.500 συνταξιούχους για το ίδιο διάστημα.

Μέχρι και 11 ημέρες (10 διανυκτερεύσεις) θα μπορούν να έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, οι οποίοι θα επιλέξουν να προβούν σε χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. Το ίδιο ισχύει και για τους δικαιούχους ιαματικού τουρισμού.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις καταλυμάτων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και συγκεκριμένα τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Αγιο Ευστράτιο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Κω, Πάτμο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Λέρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Λειψούς, Αγαθονήσι, Καστελλόριζο, με ποσό ίσο με το άθροισμα της αντίστοιχης επιδότησης και της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων.

Ως εκ τούτου, όσοι επιλέξουν τους παραπάνω προορισμούς χωρίς παροχή πρωινού θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.

Στους δικαιούχους του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης από εταιρίες Μαζικών Μέσων Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους για το διάστημα των 6ήμερων διακοπών τους.
Το πρόγραμμα έχει και εκδρομικό τουρισμό 4 ημερών για 12.500 δικαιούχους με δωρεάν συμμετοχή, εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ, καθώς και εισιτήρια θεάτρου και χρηματικά έπαθλα των 700 ευρώ για 4.000 τρίτεκνες και 1.000 ευρώ για 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...