Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Τάμτα: “Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα 7 Ιανουαρίου, είμαστε με το παλιό ημερολόγιο”

“Τελευταία φορά πήγα στη Γεωργία τον Ιούνιο, μετά από αρκετά χρόνια. Βλέπω μεγάλη αλλαγή εκεί αλλά αν ρωτήσεις τον κόσμο σίγουρα θα σου πει ότι έχει πολλά προβλήματα”.

Καλεσμένη στο εορταστικό «Πρωίαν σε είδον» ανήμερα των Χριστουγέννων βρέθηκε η Τάμτα. Η δημοφιλής pop star μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά μοιράστηκε αναμνήσεις της από τα Χριστούγεννα στη Γεωργία και περιέγραψε όσα βίωσε εκεί την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την πατρίδα της, το περασμένο καλοκαίρι.

«Τελευταία φορά πήγα στη Γεωργία τον Ιούνιο, μετά από αρκετά χρόνια. Τελευταία φορά είχα πάει το 2018. Βλέπω μεγάλη αλλαγή εκεί αλλά αν ρωτήσεις τον κόσμο σίγουρα θα σου πει ότι έχει πολλά προβλήματα», ανέφερε αρχικά η Τάμτα.

«Στη Γεωργία «τρέχουν» πάρα πολύ μπροστά με ό,τι έχει να κάνει με την Τέχνη. Πολλή μουσική, πολλοί σχεδιαστές ρούχων, είναι κάτι που το παρακολουθώ. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το παρελθόν της χώρας, το ότι πολλοί καλλιτέχνες ήταν «μαζεμένοι» και δεν μπορούσαν να εκφραστούν», περιγράφει η αγαπημένη τραγουδίστρια στη συχνότητα της ΕΡΤ.

«Θυμάμαι κανονικά τα Χριστούγεννα στη Γεωργία, γιατί εδώ ήρθα 20 χρονών. Εκεί γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, είμαστε με το παλιό ημερολόγιο, και την Πρωτοχρονιά στις 14. Αλλά τα γιορτάζουμε επί δύο, και στις 25 Δεκεμβρίου και στις 7 Ιανουαρίου. Και την Πρωτοχρονιά και 1 Ιανουαρίου και 14. Γιορτάζουμε δύο φορές Χριστούγεννα και δύο φορές Πρωτοχρονιά», αποκάλυψε στη συνέχεια η Τάμτα.

«Στη Γεωργία είναι πολύ σημαντικό το ποιος θα μπει πρώτος στο σπίτι σου την Πρωτοχρονιά με το δεξί. Εμένα με καλούσαν συνέχεια στα παιδικά μου χρόνια, με θεωρούσαν γουρλού», τονίζει η Τάμτα για τα έθιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Πηγή: zappit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένες κατά 50,2% ήταν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, φτάνοντας τους 88.851 τόνους έναντι 59.156 τόνων τον ίδιο μήνα του...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να δεσμευτεί ρητά ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, στις οποίες θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το βρετανικό αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε μια κοινοβουλευτική έδρα στη βόρεια Αγγλία σήμερα (3/5/24), προκαλώντας βαριές απώλειες για τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και σηματοδοτώντας την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ η ποιητική συλλογή του λογοτέχνη ,κριτικού λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιου Πετμεζά «Συστοιχίες της αυριανής εξορίας» με πρόλογο και εικονογράφηση...