Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του [Βίντεο]

Ο βασιλιάς του λαϊκού τραγουδιού που με τη χαρακτηριστική βαθιά φωνή του, ξεσήκωνε τους χιλιάδες θαυμαστές του στα νυχτερινά κέντρα και γέμιζε ολόκληρα στάδια, ο Βασίλης Καρράς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, στην αγαπημένη του πόλη, τη Θεσσαλονίκη.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 χρόνων.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή, ο οποίος είχε προσφέρει μεγάλο έργο στον τόπο του και τον αγαπούσε πάρα πολύ.

Βασίλης Καρράς: «Απόψε κάνει ο παράδεισος ρεβεγιόν μαζί σου» ‑ Το «αντίο» της Ρούλας Κορομηλά

Το δικό της «αντίο» στον Βασίλη Καρρά είπε με ανάρτησή της στο Instagram, η παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά.
Ανεβάζοντας ένα βίντεο από παλαιότερες εκπομπές της με χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν και καλεσμένο τον τραγουδιστή έγραψε μεταξύ άλλων: «Πάντα εκεί, ευγενικός, καλόκαρδος, ευαίσθητος και δοτικος σε όλο τον κόσμο. Απόψε Βασίλη, κάνει ο παράδεισος ρεβεγιόν μαζί σου».

Δείτε την ανάρτηση της Ρούλας Κορομηλά: 

 

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Χριστούγεννα στο Μπράβο χωρίς τον Βασίλη Καρρά δεν έγιναν ποτέ. Πάντα εκεί, ευγενικός, καλόκαρδος, ευαίσθητος και δοτικος σε όλο τον κόσμο. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας, τις συμβουλές, τα γέλια στα παρασκήνια, την λαχτάρα του με με βλέπει χαρούμενη, την στήριξη κάθε φορά που τον είχα ανάγκη να βγει στην εκπομπή. Απόψε Βασίλη, κάνει ο παράδεισος ρεβεγιόν μαζί σου».

Βασίλης Καρράς: «Έκανε το τσιγάρο του» και έφυγε έχοντας την αγάπη όλης της Ελλάδας

O Βασίλης Καρράς νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Το κλίμα μετά την είδηση του θανάτου του είναι πολύ βαρύ στην ιδιαίτερη πατρίδα του αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες καθώς με την φωνή του και τα τραγούδια του κλάψαμε όλοι.

Ο Βασίλης Καρράς που γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, είχε καταφέρει κάτι μοναδικό, που κανένας άλλος Ευρωπαίος τραγουδιστής, δεν έχει μπορέσει. Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες όταν γέμισε με 17.000 θεατές, το στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000, είχαν μείνει απέξω καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο.

Δεν θα βαρεθώ ποτέ να τραγουδάω το «Όταν τα χρόνια σου περάσουν», είχε πει o ίδιος με την πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά σε κοινό να είναι όταν ήταν 16 χρονών. Από τότε κάθε φορά πριν βγει στη σκηνή, έκανε τον σταυρό του κι άναβε ένα καντήλι. Πριν γίνει τραγουδιστής ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, ένα απλό παιδί του λαού, που συγκινούσε τις καρδιές των ανθρώπων με την φωνή του.

Τα πρώτα του βήματα, τα  ζόρια και η καταξίωση

Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του “Εγώ αγάπη μου, εγώ”. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις τεράστιες επιτυχίες του

Βασίλης Καρράς: Το τελευταίο τραγούδι του

Στις 2 Ιουνίου 2023 κυκλοφόρησε σε βιντεοκλίπ το τραγούδι «Για πάρτη της».

Βασίλης Καρράς: Η συναυλία στο Θέατρο Πέτρας που «λύγισε» επί σκηνής

Ήταν καλοκαίρι του 2017 και στο Θέατρο Πέτρας διοργανώνεται μία συναυλία για τα  40 χρόνια καριέρας του  στο ελληνικό τραγούδι.

Ο Βασίλης Καρράς ανεβαίνει στη σκηνή και λέει δύο λέξεις από το τραγούδι που έγραψε ιστοιρία. «Νύχτα ξελογιάστρα» και μετά το απόλυτο πανδαινόμιο από το κοινό. Χιλιάδες άτομα συνεχίζουν το τραγούδι με παλμό, ο Καρράς γυρνά το μικρόφωνο και αγήνει τον κόσμο να τραγουδήσει όντας απόλυτα συγκινημένος.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα διακόπτει το πρόγραμμά του και απευθυνόμενος στο κοινό λέει «εγώ σήμερα μετά από αυτό ολοκληρώθηκα. Δεν θέλω τίποτε άλλο» και ξεσπά σε λυγμούς.

Οι δυο απόλυτοι έρωτες της ζωής του

Λάτρεψε το τραγούδι, αλλά οι δυο απόλυτοι έρωτες της ζωής του ήταν άλλοι. Η γυναίκα του και η κόρη του.

Γνώρισε την γυναίκα του Χριστίνα πριν από 4 δεκαετίες. Οι δυο τους βρέθηκαν σε μια ντίσκο της εποχής. Όπως είχε πει ο μεγάλος τραγουδιστής για τη σύζυγό του: «γυναίκα, τη λέω. Έτσι φώναζε κι ο πατέρας μου τη μάνα μου. Στην οικογένειά μου κρατάμε τις παραδόσεις. Πάντως, το όνομά της είναι Χριστίνα. Και εκνευρίζεται πολύ όταν μουρμουρίζει και δεν της απαντάω». Απέκτησαν μαζί ένα παιδί την Ειρήνη.

Ο Βασίλης Καρράς έκανε και πολλά επιχειρηματικά βήματα στη ζωή του. Στην περιοχή Καρδία Θεσσαλονίκης έφτιαξε μια μονάδα φιλοξενίας με το όνομα «Χωριό Ειρήνη». Το Ειρήνη είναι φυσικά το όνομα της αγαπημένης μοναχοκόρης του, την οποία αγαπούσε όσο τίποτα. Μάλιστα το «Χωριό Ειρήνη» το διεύθυνε εκείνη.

Ο Βασίλης Καρράς είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τις μεγάλες πίστες και επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε, το Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έφτιαξε εκεί μάλιστα και μια επιχείρηση. Έκανε τη Φάρμα Κοκκινοχώρι, στην οποία καλλιεργούσε αγροτικά προϊόντα και τα πουλούσε.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία, ενόψει των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, και αρχίζει άμεσα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας το...

LIFESTYLE

Απίστευτο χειροκρότημα για την Ελένη Φουρέιρα η οποία έβαλε φωτιά στη σκηνή της Eurovision. Ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision ξεκίνησε και επίσημα στο Malmö Arena...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία στην Πεντέλη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής...