Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Τέιλορ Σουίφτ: Πρόσωπο της χρονιάς από το TIME

Ανακηρύχθηκε ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2023 από το αμερικανικό περιοδικό Time η  αμερικανίδα σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift)

«Μεγάλο μέρος αυτού που επιτέλεσε η Σουίφτ το 2023 είναι απροσμέτρητο (…) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, στα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των γυναικών που αισθάνονται παραμελημένες και συστηματικά υποτιμημένες», δήλωσε ο διευθυντής του Time Σαμ Τζέικομπς.

Τέιλορ Σουίφτ: Γίνεται μάθημα στο Πανεπιστήμιο

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν είναι μόνο μια τραγουδίστρια. Η νεαρή Αμερικανίδα καλλιτέχνις, διάσημη για τη μουσική κάντρι που δημιουργεί, αποτελεί φαινόμενο της μουσικής βιομηχανίας, ποπ είδωλο και πλέον δισεκατομμυριούχο, ενώ η επιτυχία της τρέχουσας περιοδείας της θα μελετάται πλέον στο πανεπιστήμιο.

Το Κολέγιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια θα προσφέρει την επόμενη χρονιά στους φοιτητές του μία ασυνήθιστη επιλογή για τις σπουδές τους με τη μορφή ενός μαθήματος για την Τέιλορ Σουίφτ, που θα επικεντρώνεται στην περιοδεία της «Eras», που την έκανε δισεκατομμυριούχο και κατάφερε να ανακινήσει ολόκληρες οικονομίες.
Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας του «Eras», το μάθημα που θα προσφέρεται από τη Σχολή Επιχειρήσεων Haas του Μπέρκλεϊ θα ονομάζεται «Καλλιτεχνικά και Επιχειρηματικότητα: Η εκδοχή της Τέιλορ» και θα ξεκινήσει την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με το NBC News. Το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος αναφέρει: «Το πρόγραμμα σπουδών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έχουν γίνει ποτέ. Η ικανότητα της Σουίφτ να συνδέεται με τους ακροατές είναι απαράμιλλη. Μέσα από το λυρισμό, το branding και την Τέχνη, θα εξερευνήσουμε πώς η Τέχνη και η αυθεντικότητα δημιουργούν διαρκή αξία και μια βιώσιμη επιχείρηση».

Η Κρίσταλ Χαριάντο, πτυχιούχος Οικονομικών, είναι η εμπνεύστρια του μαθήματος, το οποίο και θα διδάσκει. «Θα είναι ένα μίγμα Λογοτεχνίας, Οικονομικών, επιχειρήσεων και Κοινωνιολογίας και νομίζω ότι μελετάμε την επίδρασή της ως καλλιτέχνιδος στο σύνολό της», δήλωσε η ίδια στο NBC. «Θέλω να μελετήσω τα λογοτεχνικά της μέσα. Αλλά και το πώς αυτές οι λογοτεχνικές κατασκευές δημιουργούν νόημα.

Το μάθημα θα περιλαμβάνει διαδραστικές διαλέξεις, αναγνώσεις και εργασίες ακρόασης και θα διαρκεί 13 εβδομάδες. Η 33χρονη Σουίφτ μπαίνει στο «πάνθεον» της ακαδημαϊκής μελέτης, ωστόσο δεν είναι η πρώτη, αφού κι άλλα μεγάλα ονόματα διδάσκονται σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, όπως οι Beatles, η Μαντόνα, ο Bad Bunny και ο Χάρι Στάιλς.

Στο χειμερινό τρίμηνο του 2023, το Στάνφορντ είχε εντάξει σεμινάριο με τίτλο «All Too Well», που εξέταζε σε βάθος το ομώνυμο τραγούδι της Σουίφτ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 και στη συνέχεια επανακυκλοφόρησε το 2021 ως 10λεπτο κομμάτι. Μαθήματα εμπνευσμένα από την ίδια έχουν εμφανιστεί και σε άλλα πανεπιστήμια, όπως το Berklee College of Music, το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Οστιν και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το οποίο της απένειμε τιμητικό πτυχίο το 2022.

Τέιλορ Σουίφτ: Εσοδα 1,3 δισ. $ στην περιοδεία

Η Τέιλορ Σουίφτ,  μπήκε στις λίστες του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους, καθώς η περιουσία της ανήλθε σε 1,1 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της περιοδείας της που έσπασε ρεκόρ και βοήθησε στην τόνωση της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών το καλοκαίρι. Το Bloomberg, μάλιστα, ανέφερε ότι οι 53 συναυλίες που έδωσε η καλλιτέχνις στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος πρόσθεσαν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοδεία οδήγησε σε εκτεταμένα ταξίδια, πωλήσεις εισιτηρίων και εμπορευμάτων από τους θαυμαστές της. Ακόμα και αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής (Fed) ανέφεραν ότι οι κρατήσεις ξενοδοχείων σημείωσαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εδώ και χρόνια χάρη στη Σουίφτ. Οικονομικός συντάκτης των «New York Times» δεν δίστασε μάλιστα να ρωτήσει τον Τζερόμ Πάουελ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Fed: «Δεν πιστεύετε, κύριε πρόεδρε, ότι ο αγώνας για την αγορά εισιτηρίων για τις συναυλίες της Σουίφτ είναι ένδειξη καλής υγείας της οικονομίας;», ερώτηση ενδεικτική του αντίκτυπου της τραγουδίστριας.

 

Η περιοδεία της Σουίφτ ξεκίνησε στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2024. Σύμφωνα με το περιοδικό «Pollstar», που ειδικεύεται στη μουσική βιομηχανία, οι 137 συναυλίες της θα αποφέρουν πωλήσεις περίπου 1,3 δισ. δολ., ποσό που την καθιστά τη μεγαλύτερη εισπρακτική περιοδεία στην ιστορία.

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την αναγέννηση του ΕΣΥ έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

LIFESTYLE

“Δεν μπορείς να βαφτίζεις ένα παιδί επειδή έχεις κάνει μία αμαρτία και το κάνεις για εσένα για να ξεπλύνεις την αμαρτία σου και μετά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...