Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2023: Κατακραυγή στο twitter με τους 4 βαθμούς της Ελλάδας στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2023 με μεγάλη νικήτρια την Σουηδία. Η Loreen κατάφερε να φέρει την νίκη στην χώρα της για δεύτερη φορά.

Μπορεί η Eurovision του 2023 να πέρασε στην ιστορία με τη Σουηδία και τη Loreen να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ωστόσο, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων τηλεθεατών και τους εξέπληξε αρνητικά ήταν οι 4 βαθμοί που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στη συμμετοχή της Κύπρου και το «Break a Broken Heart» που ερμήνευσε ο Andrew Lambrou.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Ελλάδας. Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε τους 12 βαθμούς στο Βέλγιο ενώ στην Κύπρο χάρισε… μόλις 4 βαθμούς. Αντιθέτως το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, χάρισε απλόχερα το… παραδοσιακό 12άρι.

Με αυτή τη βαθμολογία που έλαβε η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στη δεκάδα. Αρκετοί ήταν στο Twitter που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… παραδόσεις και κατεπέκταση «στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού.

Η επιτροπή της Ελλάδας ψήφισε στην Eurovision 2023 ως εξής:

Σερβία 1
Ελβετία 2
Αλβανία 3
Κύπρος 4
Αυστραλία 5
Σουηδία 6
Αυστρία 7
Ισραήλ 8
Πορτογαλία 10
Βέλγιο 12

Η επιτροπή της Ελλάδας επέλεξε να δώσει το 12άρι στο Βέλγιο κι όχι σε κάποια από τις χώρες που φιγούραραν αρκετά ψηλά.

Το θέμα σχολιάστε αρνητικά και στην κυπριακή τηλεόραση, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του γνωστού παρουσιαστή Τάσου Τρύφωνος.  “Τι ξεφτίλα η ελληνική επιτροπή !!! Ντροπή”, έγραψε ο Κύπριος παρουσιαστής, σημειώνοντας στη συνέχεια: “Αν η Ελλάδα έδινε το 12αρι στην Κύπρο που αντικειμενικά το άξιζε η Κύπρος θα τερμάτιζε στην πρώτη δεκάδα. Κρίμα. Μπράβο στον Andrew Lambrou”.

Eurovision 2023: Σάλος στο Twitter με τους 4 βαθμούς της Ελλάδας στην Κύπρο

Έξαλλη έγινε και η Ρούλα Κορομηλά, που έγραψε τα εξής: “Να χαιρόμαστε τις επιτροπές μας. Ποιοι είναι άραγε αυτοί που ψηφίζουν; Όλα λάθος μια ζωή”. Η ίδια νωρίτερα είχε γράψει: “Κύπρος δαγκωτό! Τραγούδι, φωνή, παρουσία”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την έναρξη της αναμέτρησης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, προειδοποιώντας μόλις στο τρίτο λεπτό με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «MyCoast» στις 15 ημέρες λειτουργίας της έχει δεχθεί εκατοντάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίες στις ελληνικές παραλίες, πριν καν ξεκινήσει το καλοκαίρι....

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...