Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «σφυρί» το γιοτ όπου πέρασε το τελευταίο της καλοκαίρι με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ

Οι τελευταίοι μήνες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, έχουν καταγραφεί ως οι πιο ευτυχισμένοι της και είναι συνδεδεμένοι με την κρουαζιέρα που είχε απολαύσει μαζί με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ (Dodi Al Fayed) στη Μεσόγειο με το υπερπολυτελές γιοτ «Jonikal», αξίας 12 εκατ. λιρών των Αλ Φαγέντ.

Τώρα, 25 χρόνια μετά, το μήκους 64 μέτρων γιοτ το οποίο είναι φορτωμένο με αναμνήσεις από το τελευταίο καλοκαίρι της πριγκίπισσας, είναι προς πώληση, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Mirror.

Αγοράστηκε από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Mohamed Al-Fayed), πρώην ιδιοκτήτη των Harrods και πατέρα του Ντόντι. Τελευταίος ιδιοκτήτης του γιότ είναι ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Χασίμ Χαϊντάρ (Bassim Haidar), ο οποίος ένα χρόνο μετά την αγορά του το έβγαλε προς πώληση.

Ο μεσίτης του πλοίου, John Wood, της Seawood Yachts, δήλωσε πως «οι ιδιοκτήτες έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να το αλλάξουν, και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι θέλουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο». Το γιότ πωλήθηκε την τελευταία φορά για 10.000.000 δολάρια. Μετονομάστηκε σε «Sokar» και στη συνέχεια σε «Bash» με βάση τα αρχικά του Χαϊντάρ.

Σύμφωνα με το «House and Garden», η θαλαμηγός σχεδιάστηκε από τον ναυπηγό αρχιτέκτονα Βινσένζο Ρουγκιέρο (Vincenzo Ruggiero) τη δεκαετία του 1980 και διαθέτει, μεταξύ άλλων, εννέα καμπίνες, τζακούζι, τραπεζαρία, γραφείο, σαλόνι, μπαρ, με το ξύλο να είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της εσωτερικής του διακόσμησης.

Σύμφωνα με το «Τatler» o Φαγέντ και η Νταϊάνα γνωρίστηκαν για πρώτη φορά σε έναν αγώνα πόλο στο Γουίνδσορ το 1986, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο Ντόντι το αγόρασε δύο χρόνια πριν οι δυο τους ερωτευτούν και το ζευγάρι το απόλαυσε σε τρεις κρουαζιέρες -γύρω από τη Σαρδηνία, στην Ελλάδα και στη νότια Γαλλία- πριν πετάξουν για το Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας επικίνδυνων διαλυτών προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε Πάτρα και Εύζωνες. Εντοπίστηκαν περισσότερα από 250.000 κιλά, τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΥΠΑΑΤ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Εύβοιας και τους στηρίζει για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές καταστροφές...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 επιστρέφει πιο δυναμική από κάθε άλλη χρονιά και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις των δύο τροχών. Η κορυφαία έκθεση-θεσμός για...