Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Δίκη Ντεπ – Χερντ: Συνεδριάζουν οι ένορκοι – Τι τους ζήτησαν οι δικηγόροι των δύο ηθοποιών

Στο τέλος της πλησιάζει η πολύκροτη δίκη «Ντεπ εναντίον Χερντ», αφού μετά από έξι εξαντλητικές εβδομάδες καταθέσεων και αποκαλύψεων, οι ένορκοι ξεκινούν τις συζητήσεις τους για να βγει το πόρισμα. Ο πασίγνωστος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ έχει μηνύσει την πρώην σύζυγό του και επίσης ηθοποιό, Άμπερ Χερντ για 50 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορώντας την ότι τον δυσφήμισε. Η Χερντ απαντά με ανταγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Λίγο πριν αποσυρθούν οι ένορκοι, οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ ζήτησαν από το σώμα των ενόρκων να αναγκάσει την «κυρία Χερντ να λογοδοτήσει για τα ψέματά της». Η 36χρονη έγραψε το 2018 ένα άρθρο στη Washington Post όπου ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Αν και ο Ντεπ δεν κατονομάζεται πουθενά στο κείμενο, ο 58χρονος υποστηρίζει ότι μετά την δημοσίευση η φήμη του επλήγη ανεπανόρθωτα και ο ίδιος έχασε πολλές και σημαντικές δουλειές.

Πριν αρχίσει η σύσκεψη των ενόρκων, η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τη Χερντ ζήτησε από τους ενόρκους να λάβουν υπόψη τους ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν ο κακοποιητής στη σχέση και ότι δεν πρέπει να τον εμπιστεύονται.

Η επταμελής κριτική επιτροπή πρέπει να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για να βγει ετυμηγορία. Οι ένορκοι άρχισαν τις συζητήσεις τους λίγο αφότου και οι δύο πλευρές παρέδωσαν τα τελικά επιχειρήματά τους.

Ο Μπέντζαμιν Ρότενμπορν, δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, υπενθύμισε στους ενόρκους κάποια  μηνύματα κειμένου που είχε στείλει ο Ντεπ σε φίλους του, στα οποία τους έλεγε πως ήθελε να βλάψει την πρώην σύζυγό του. Τα μηνύματα είχαν διαβαστεί στο δικαστήριο.

«Αυτό είναι ένα παράθυρο στην καρδιά και το μυαλό του αγαπημένου πειρατή της Αμερικής», είπε ο κ. Ρότενμπορν. «Αυτός είναι ο πραγματικός Τζόνι Ντεπ».

Από την άλλη, η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ περί κακοποίησης «άγριους,  υπερβολικούς και απίθανους».

«Υπάρχει ένας κακοποιός σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά αυτός δεν είναι ο κύριος Ντεπ», είπε η κ. Βάσκεζ, υπενθυμίζοντας στους ενόρκους μια ηχογράφηση, στην οποία η ηθοποιός παραδέχεται ότι χτύπησε τον τότε σύζυγό της.

«Ο κύριος Ντεπ βίωσε επίμονη λεκτική, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση από την κυρία Χερντ», τόνισε η δικηγόρος.

Αναφερόμενη στο άρθρο στη Washington Post, η Βάσκεζ είπε ότι ισοδυναμούσε «με ένα ψέμα», που είχε «αμαυρώσει» τη φήμη του Τζόνι Ντεπ.

Ο δικηγόρος της Χερντ, πάλι, υπογράμμισε ότι «η υπόθεση που εκδικάζεται δεν έχει να κάνει με το ποιος ήταν καλύτερος σύζυγος», υπενθυμίζοντας στους ενόρκους ότι έχουν να κάνουν με μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης.

«Αν πιστεύετε ότι και οι δύο ήταν κακοποιητικοί ο ένας προς τον άλλο…τότε η Άμπερ κερδίζει», είπε. «Αν η Άμπερ κακοποιήθηκε έστω και μια φορά, τότε κερδίζει».

Το κομμάτι της δίκης που αφορούσε καταθέσεις και εξετάσεις μαρτύρων έληξε την Παρασκευή, με τον Τζόνι Ντεπ να καταφθάνει στο δικαστήριο της Βιρτζίνια εν μέσω ζητωκραυγών από θαυμαστές του, που είχαν συγκεντρωθεί απέξω. Η δίκη, η οποία μεταδίδεται ζωντανά,  έχει λάβει τεράστια προσοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους δύο ηθοποιούς να έχουν εξαπολύσει σοβαρές κατηγορίες για συναισθηματική, σωματική και λεκτική κακοποίηση ο ένας εναντίον του άλλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το σχέδιο της Nissan επικεντρώνεται σε ευρύτατη παρουσίαση νέων προϊόντων, αυξημένο εξηλεκτρισμό, νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό και την κατασκευή, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας επίσημου φορέα του της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Joint Research Centre (JRC), που δημοσιεύθηκε από το Publications Office of the...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι επαγγελματίες οδηγοί χρειάζονται ειδικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτών των θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο ειδικά διαμορφωμένο stand της μάρκας θα βρίσκονται όλα τα νέα μοντέλα BMW του 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τα γνωρίσουν από...