Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision 2022: Οι 25 χώρες του τελικού – Πότε θα εμφανιστεί η Ελλάδα

Eurovision 2022: Η Ανδρομάχη που εκπροσώπησε φέτος την Κύπρο στη Eurovision με το τραγούδι «Ela», μπορεί να έκλεψε τις εντυπώσεις στις πρόβες και να θεωρούνταν από τα φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς κόπηκε στον Β’ ημιτελικό.

Η νεαρή τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision μέσα σε ένα μπλε φόντο με ένα κοχύλι με το στοιχείο του νερού να είναι έντονο στο όλο σκηνικό. Πορτοκαλί, μωβ και χρυσό εναλλάσσονταν πάνω στη σκηνή με την Ανδρομάχη και τις χορεύτριές της να χαρίζουν πολύ όμορφες εικόνες στους θεατές! Μπορεί να ξεσηκώθηκαν όσοι την είδαν, όμως, δεν της έδωσαν και την ψήφο τους.

Μπορεί η Κύπρος να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου, όμως πέρασαν το Βέλγιο, η Τσεχία, το Αζερμπαϊτζάν, η Πολωνία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Ρουμανία και η Σερβία.

Όπως κάθε χρόνο, δέκα είναι οι χώρες που παίρνουν το εισιτήριο από κάθε έναν από τους δυο ημιτελικούς για να διαγωνιστούν στον τελικό. Οι Big 5 βρίσκονται αυτόματα στον τελικό λόγω της συνεισφοράς τους στο διαγωνισμό.

Και ήδη ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον τελικό του 66ου διαγωνισμού της Εurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου.

Η Ελλάδα με την Amanda και το “Die Together” θα εμφανιστούν στη 17η θέση του τελικού, μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία.

Eurovision 2022: Η σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες είναι οι εξής:

  1. Τσεχία
  2. Ρουμανία
  3. Πορτογαλία
  4. Φινλανδία
  5. Ελβετία
  6. Γαλλία
  7. Νορβηγία
  8. Αρμενία
  9. Ιταλία
  10. Ισπανία
  11. Ολλανδία
  12. Ουκρανία
  13. Γερμανία
  14. Λιθουανία
  15. Αζερμπαϊτζάν
  16. Βέλγιο
  17. Ελλάδα
  18. Ισλανδία
  19. Μολδαβία
  20. Σουηδία
  21. Αυστραλία
  22. Ην. Βασίλειο
  23. Πολωνία
  24. Σερβία
  25. Εσθονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το 2002, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με μια ομάδα ευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνέταξε τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δικαιωμάτων των Ασθενών, ο οποίος έχει μεταφραστεί...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στην προσέγγισή του για τον δεύτερο προημιτελικό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα σχολίασε: «Θα προτιμούσα να νικήσω. Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης...

LIFESTYLE

Την Κατερίνα Στανίση υποδέχθηκε η Έλενα Παπαβασιλείου, τη νύχτα της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή EQ που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Action...