Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικό κρεσέντο της Άγκυρας – Πρωτοφανής η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, λέει ο Ν. Δένδιας

Η Ελλάδα να καθίσει ήσυχη γιατί μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ, απείλησε εκ νέου με το γνωστό ιταμό ύφος ο Ταγίπ Ερντογάν. Η προκλητική ρητορική δείχνει να είναι πλέον στρατηγική επιλογή της Άγκυρας, καθώς η Τουρκία βαδίζει προς τις προεδρικές εκλογές. Πρωτοφανή χαρακτήρισε την διάρκεια των τουρκικών προσκλήσεων ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε επί τριάμισι χρόνια ένα μέλος του ΝΑΤΟ απειλεί συνεχώς άλλη χώρα σύμμαχο

Με τις τουρκικές απειλές να είναι πάντα παρούσες και τον αναθεωρητισμό να αποτελεί στρατηγική επιλογή της Άγκυρας, ο Νίκος Δένδιας κατήγγειλε από το βήμα κομματικής εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα την αντισυμμαχική στάση της Τουρκίας, μιλώντας για την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει ν’ αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

«Αυτό που είναι πρωτοφανές και που συμβαίνει τώρα είναι η διάρκεια της κρίσης. Μια κρίση που διαρκεί τριάμισι χρόνια και που η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον που ο νατοϊκός της σύμμαχος την απειλεί ότι θα έρθει νύχτα. Που ο νατοϊκός της σύμμαχος ισχυρίζεται ότι τα νησιά που της έχουν αποδοθεί με σωρεία διεθνών συνθηκών δεν είναι δικά της» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πίστη στην ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων

Η χώρα έχει ενδυναμώσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα, είναι το μήνυμα που εξέπεμψε στην ίδια εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα του 2023 είναι ισχυρότερη από ποτέ. Γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Προστατεύει τα σύνορα και την εθνική της αξιοπρέπεια, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της και αξιοποιεί τις φυσικές, ενεργειακές πηγές της. Με τον συλλογικό της πλούτο να επιστρέφει στην κοινωνία της» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το θέμα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «η Ελλάδα του 2023 είναι ισχυρότερη από ποτέ. Γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Προστατεύει τα σύνορα και την εθνική της αξιοπρέπεια, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της και αξιοποιεί τις φυσικές, ενεργειακές πηγές της. Με τον συλλογικό της πλούτο να επιστρέφει στην κοινωνία της».

Επανερχόμενος στην επωδό «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», ο Ταγίπ Ερντογάν κραδαίνει την απειλή του υπό δοκιμή πυραύλου Ταϊφούν, απαιτώντας από τους Έλληνες να καθίσουν φρόνιμα, για να μην υποστούν τις συνέπειες.

Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την πώληση των F-16

Κι ενώ η συζήτηση στην Ουάσινγκτον για την πώληση των εκσυγχρονισμένων αμερικανικών F-16 στην Τουρκία εντείνεται, πληθαίνουν και οι αντιδράσεις μελών του Κογκρέσου, που καλούν το Λευκό Οίκο ν’ αναλογιστεί τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να επιβραβεύσει την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη κακή συμπεριφορά της. Να είστε βέβαιοι, ότι οι συνάδελφοί μου και εγώ στο Κογκρέσο θα διασφαλίσουμε ώστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ τέτοια πώληση», δήλωσε σχετικά ο ελληνοαμερικανός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα τελευταία 100 χρόνια οι επιστήμονες έχουν ανακτήσει περίπου 45.000 μετεωρίτες στην Ανταρκτική. Ωστόσο, μόνο ένας μικρός αριθμός (περίπου 100) από αυτούς τους διαστημικούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κάνοντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της...